Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CBS: Αύξηση τζίρου και κερδών στο 9μηνο 2003

Αύξηση 15,3% στο κύκλο εργασιών και 7,3% στα κέρδη προ φόρων σημείωσε κατά το εννεάμηνο του 2003 η Cosmos Business Systems, η οποία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε επικαιροποίηση του φακέλου της για την εισαγωγή της στο Χ.Α.

CBS: Αύξηση τζίρου και κερδών στο 9μηνο 2003
Τα αποτελέσματα της Cosmos Business Systems, αλλά και τις προβλέψεις του για την πορεία της Διεθνούς και Ελληνικής αγοράς Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, Δημήτρης Δάφνης.

Σύμφωνα με τον κ. Δάφνη, οι πωλήσεις της εταιρίας στο 9μηνο του 2003 παρουσίασαν σημαντική αύξηση 15,3% στα 9,5 εκ. ευρώ από 8,2 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2002, ενώ τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν στα 235 χιλιάδες ευρώ από 220 χιλιάδες ευρώ δηλαδή αύξηση 7%.

Για το σύνολο του έτους αλλά και για το 2004 αναμένονται αύξηση των πωλήσεων και των κερδών (προ φόρων και αποσβέσεων).

Οπως τονίστηκε στην παρουσίαση, στην επιτυχημένη αυτή πορεία (σε αντίθεση με τις συνθήκες της αγοράς), συνετέλεσε και το γεγονός ότι η εταιρεία έδωσε έμφαση στην προώθηση ολοκληρωμένων λύσεων, που απευθύνονται στον ιδιωτικό τομέα και τις τράπεζες, αλλά και στις συνεργασίες της με την Hewlett Packard /Compaq, την ΙΒΜ και τέλος στο λογισμικό της Microsoft και της Autodesk (Autocad).

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο γεγονός ότι η εταιρία έχει καταθέσει αίτηση εισαγωγής στην παράλληλη αγορά του ΧΑΑ τον Δεκέμβριο του 2001 με σύμβουλο έκδοσης και κύριο ανάδοχο και σύμβουλο έκδοσης την ΕFG – EUROBANK ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ, ενώ αναφέρθηκε ότι θα προχωρήσει σε επικαιροποίηση του σχετικού φακέλου.

Για το 2004, η έμφαση θα δοθεί στην προώθηση λύσεων βασισμένων στο ERP της Microsoft Navision, με την οποία υπέγραψε μια από τις πρώτες συμβάσεις Microsoft Business Solutions Partner, καλύπτοντας έτσι ένα σημαντικό κενό που έχει η Ελληνική Αγορά. Για τον σκοπό αυτό έχει δημιουργήσει μια ξεχωριστή επιχειρηματική μονάδα (Business Unit) την Cosmos Consulting (CC), η οποία και θα έχει την ευθύνη υλοποίησης του project αυτού.

Στην εταιρία Cosmos Business Systems από τον Οκτώβριο του 2000 συμμετέχουν με ποσοστό 47%, οι εισηγμένες στο ΧΑΑ εταιρίες, Vodafone-Panafon AEET(24%) και η Info-Quest AEBE (23%).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v