Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Otesat:Authorized Testing ASP του συστήματος LRIΤ

Ως Πάροχος Υπηρεσιών Ελέγχου Δορυφορικών Εφαρμογών (Authorized Testing Application Service Provider) εξουσιοδοτήθηκε η Otesat-Maritel από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής.

Otesat:Authorized Testing ASP του συστήματος LRIΤ
Ως Πάροχος Υπηρεσιών Ελέγχου Δορυφορικών Εφαρμογών (Authorized Testing Application Service Provider) εξουσιοδοτήθηκε η Otesat-Maritel από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, στο πλαίσιο της εφαρμογής του κανονισμού SOLAS V/19-1 του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) του ΟΗΕ, που αφορά στην υποχρεωτική εισαγωγή του συστήματος αναγνώρισης και εντοπισμού πλοίων μακράς αποστάσεως (Long-Range Identification & Tracking of ships (LRIT).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Otesat-Maritel αναγνωρίζοντας την σημασία για την Ελληνική Ναυτιλία των υπηρεσιών LRIT για σκοπούς ασφάλειας στη θάλασσα και προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος, συμμετείχε στην πρόσκληση και επελέγη από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής, ως Πάροχος υπηρεσιών ελέγχου δορυφορικών εφαρμογών (Authorized Testing Application Service Provider).

Η εταιρία θα διενεργεί δοκιμές συμμόρφωσης (Conformance test) σύμφωνα με τις προδιαγραφές του ΙΜΟ στον εξοπλισμό εκπομπής πληροφοριών LRIT του πλοίου, προκειμένου να πιστοποιηθούν η προσαρμογή του εξοπλισμού του πλοίου προς τις απαιτήσεις LRIT, καθώς και η εγγραφή κάθε πλοίου στην Ευρωπαϊκή βάση δεδομένων.

“Η Otesat-Maritel, βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να συμμετάσχει ως Authorized Testing Application Service Provider (ASP) στη γενικότερη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βελτιώσει τις προϋποθέσεις ασφάλειας της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας στη θάλασσα. Η συμμετοχή σε αυτήν την προσπάθεια εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής της εταιρίας μας να παρέχει ολοκληρωμένες, ποιοτικές και αξιόπιστες δορυφορικές τηλεπικοινωνιακές λύσεις στην παγκόσμια ναυτιλιακή αγορά”, δήλωσε ο κ. Γιώργος Πολυχρονόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Otesat-Maritel.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v