Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Μέχρι τον Ιανουάριο η πώληση του 2%;

Μέχρι τον Ιανουάριο θα έχει ολοκληρωθεί η προς ασφαλιστικά ταμεία πώληση ποσοστού περίπου 2% που κατέχει το δημόσιο στην Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους του υπουργείου Οικονομίας.

Εθνική: Μέχρι τον Ιανουάριο η πώληση του 2%;
Μέχρι τον Ιανουάριο θα έχει ολοκληρωθεί η πώληση ποσοστού περίπου 2% που κατέχει το δημόσιο στην Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομίας σε διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.

”Σχεδιάζουμε την πώληση απευθείας προς Ασφαλιστικά Ταμεία, μέσα στον Δεκέμβριο ή στις αρχές Ιανουαρίου”, φέρεται να είπε ο αξιωματούχος του ΥΠΕΘΟ.

Βάσει του κλεισίματος της Τετάρτης, η πώληση ποσοστού 2- 2,5% θα φέρει στα ταμεία του δημοσίου περίπου 100 εκατ. ευρώ. Το ίδιο στέλεχος εξάλλου, δήλωσε πως το δημόσιο θα περιμένει την έγκριση των Merrill Lynch και Citigroup (τους αναδόχους του Placement του Οκτωβρίου) αναφορικά με το θέμα του lock up.

Σύμφωνα με τα όσα ορίζουν οι διαδικασίες του πρόσφατου placement, ούτε οι επενδυτές ούτε το κράτος έχουν το δικαίωμα να πουλήσουν μετοχές στην ανοικτή αγορά για διάστημα έξι μηνών. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν κύκλοι της αγοράς, πώληση του ποσοστού απευθείας προς ασφαλιστικά ταμεία δεν παραβιάζει την υποχρέωση αυτή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v