Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συμφωνία ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ με GDF SUEZ

Οι όμιλοι ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και GDF SUEZ κατέληξαν σε συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας. Η συμφωνία προβλέπει την απόκτηση από την GDF SUEZ ποσοστού 50% στις δύο πρώτες ενεργειακές μονάδες του ομίλου στη Βοιωτία.

Συμφωνία ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ με GDF SUEZ
Οι όμιλοι ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ και GDF SUEZ κατέληξαν σε συμφωνία συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ, η συμφωνία προβλέπει την απόκτηση από την GDF SUEZ ποσοστού 50% στις δύο πρώτες ενεργειακές μονάδες του ομίλου ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ στη Βοιωτία (Ήρων I και Ήρων II). Η συμφωνία προβλέπει, επίσης, την από κοινού διοίκηση-διαχείριση των δύο ενεργειακών μονάδων.

Η μονάδα φυσικού αερίου ανοικτού κύκλου Ήρων I ισχύος 150 MW λειτουργεί ήδη από το 2004, όντας η πρώτη ιδιωτική ενεργειακή μονάδα στην Ελλάδα. Η μονάδα φυσικού αερίου συνδυασμένου κύκλου Ήρων II ισχύος 450 MW είναι υπό κατασκευή και αναμένεται να τεθεί σε εμπορική λειτουργία μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2010.

Η συμφωνία υπόκειται στις προβλεπόμενες από τον νόμο εγκρίσεις.

Η συνεργασία των δύο πλευρών στις ανωτέρω μονάδες κρίνεται εξαιρετικά επωφελής, καθώς αφορά σε δύο ισχυρά επιχειρηματικά σχήματα με συμπληρωματικές δραστηριότητες. Ο όμιλος ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ κατέχει κορυφαία θέση στην Ελλάδα στους τομείς της ηλεκτροπαραγωγής, των κατασκευών, του real estate και των παραχωρήσεων, ενώ η GDF SUEZ αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους ομίλους διεθνώς στον τομέα της ενέργειας, κατέχοντας έναν σημαντικό αριθμό ενεργειακών μονάδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v