Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΜ: Εργο real estate 700 εκατ. ευρώ στον Πειραιά

Tην αξιοποίηση εκτάσεων 100 στρεμμάτων γύρω από το Στάδιο Καραϊσκάκη, ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 700 εκατ. ευρώ, προωθεί η εταιρεία real estate ”ΑΜ Development”.

ΑΜ: Εργο real estate 700 εκατ. ευρώ στον Πειραιά
Ενα από τα μεγαλύτερα έργα ποιοτικής αστικής ανάπλασης στην Ελλάδα που αντιπροσωπεύει επένδυση της τάξης των 650-700 εκατ. ευρώ προωθεί για την -υποβαθμισμένη σήμερα- περιοχή γύρω από το στάδιο Καραϊσκάκη στον Πειραιά, η εταιρεία real estate development ”ΑΜ Development” που εδρεύει στην Ολλανδία και δραστηριοποιείται σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Οπως εξήγησε σε σημερινή παρουσίαση η εκπρόσωπος της ΑΜ στην Ελλάδα κυρία Τασούλα Γεωργίου-Χατζητοφή, η πρόταση προβλέπει την αξιοποίηση εκτάσεων 100 στρεμμάτων γύρω από το Στάδιο Καραϊσκάκη, με τη δημιουργία ενός σύνθετου αστικού περιβάλλοντος που θα περιλαμβάνει 90.000 τετραγωνικά μέτρα εμπορικής χρήσης, 90.000 τ.μ. ποιοτικής κατοικίας, 40.000 τ.μ. γραφείων, δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας 15.000 τ.μ., άνω των 4 αστέρων με συνεδριακούς χώρους.

Θα δημιουργηθεί επίσης χώρος πρασίνου 20 στρεμμάτων, που θα αποδοθεί στο Δήμο Πειραιά, 4.000 θέσεις στάθμευσης, ενώ συνολικά οι κοινόχρηστοι και ακάλυπτοι χώροι θα ανέρχονται στα 60 από τα 100 στρέμματα της έκτασης.

Η εκπρόσωπος της εταιρίας είπε ότι η πρόταση της ΑΜ έχει υποβληθεί στο Δήμο Πειραιά, ότι ο δήμαρχος το βλέπει θετικά και εξέφρασε την ελπίδα ότι το δημοτικό συμβούλιο θα υιοθετήσει τη σημαντική αυτή επένδυση που θα λειτουργήσει ευρύτερα ως πόλος έλξης προσελκύοντας επισκέπτες από όλη την Αθήνα στην πόλη του Πειραιά και θα ενισχύσει, έτσι, ευρύτερα την πειραϊκή οικονομία.

Το σχέδιο θα υλοποιηθεί με την αγορά των εκτάσεων από τους διαφορετικούς ιδιοκτήτες (μεταξύ των οποίων η J&P Άβαξ, όμιλος Χαραγκιώνη και η οικογένεια Μαρτίνου) και στη συνέχεια θα συσταθεί εταιρεία real estate για την δημιουργία του κέντρου και τη διαχείρισή του στην οποία εκτός της ΑΜ θα μετέχουν με σημαντικά ποσοστά οι J&P Αβαξ και όμιλος Χαραγκιώνη.

Στο πλαίσιο της πρότασής της η ΑΜ προσφέρεται να ετοιμάσει το χώρο ώστε στο πλαίσιο των ολυμπιακών αγώνων του 2004 η έκταση να καθαριστεί, να εξωραϊστεί και να λειτουργήσει προσωρινά για τους αγώνες ως αμαξοστάσιο για τα τουριστικά πούλμαν που θα εξυπηρετούν τη λειτουργία των αγώνων καθώς και για τη στέγαση και σίτηση 2.500 οδηγών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v