Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ενδιαφέρον της Turk Telekom για Cosmofon

Αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον για την αγορά της Cosmofon, θυγατρικής του ΟΤΕ, καθώς χθες οι πληροφορίες έκαναν λόγο για κατάθεση μη δεσμευτικής προσφοράς από την τουρκική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Turk Telekom.

  • του Ηλία Ντράλλου
Ενδιαφέρον της Turk Telekom για Cosmofon
Αναζωπυρώνεται το ενδιαφέρον της Turk Telekom για την αγορά της Cosmofon, θυγατρικής εταιρείας του ΟΤΕ, καθώς πληροφορίες έκαναν λόγο για κατάθεση μη δεσμευτικής προσφοράς από την τουρκική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία, η οποία πρόσφατα είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να συμμετάσχει στη διαδικασία απόκτησής της εταιρείας στη γείτονα χώρα.

Όπως είχε γίνει γνωστό από τις αρχές Δεκεμβρίου, στους υποψήφιους αγοραστές φέρονται να συγκαταλέγονται -μετά την κρατική σλοβενική εταιρεία Telekom Slovenije, η οποία ανακοίνωσε ότι προτίθεται να συμμετάσχει στο διαγωνισμό πώλησης της θυγατρικής, στο πλαίσιο των προσπαθειών επέκτασης που ακολουθεί στην περιφέρεια της ΝΑ Ευρώπης- η μεγαλύτερη τουρκική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Turkcell, η ιταλική Wind, η νορβηγική Telenor και η αυστριακή Telekom Austria.

Υπενθυμίζεται ότι η πώληση της Cosmofon είναι υποχρεωτική, αφού είναι αδύνατον μετά την είσοδο της Deutsche Telekom στον ΟΤΕ να δραστηριοποιούνται δύο θυγατρικές εταιρείες που ελέγχονται από τους οργανισμούς και να κατέχουν άνω του 90% μεριδίου αγοράς (Cosmofon και T-Mobile).

Μέχρι τον Μάρτιο, εκτιμούν στελέχη του ΟΤΕ, θα ολοκληρωθεί η πώληση, η οποία θα επιφέρει στα ταμεία του ΟΤΕ περισσότερα από 250 εκατ. ευρώ, ενώ θεωρούν ότι ο πήχης δύναται να φτάσει ψηλότερα, καθώς στα περιουσιακά στοιχεία της περιλαμβάνεται και η άδεια 3G.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v