Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουρλής: Εκτιμήσεις της διοίκησης για το 2003

Με ζημιές ύψους 2,2 εκατ. ευρώ εκτιμά η διοίκηση της Φουρλής πως θα κλείσει το 2003 για τον όμιλο, με τις πωλήσεις να διαμορφώνονται στα 580 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια χθεσινής (03/12/2003) παρουσίασης σε θεσμικούς επενδυτές. Τα σχέδια της αναδιάρθρωσης.

Φουρλής: Εκτιμήσεις της διοίκησης για το 2003
Με ζημιές ύψους 2,2 εκατ. ευρώ εκτιμά η διοίκηση της Φουρλής πως θα κλείσει το 2003 για τον όμιλο, με τις πωλήσεις να διαμορφώνονται στα 580 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια χθεσινής (03/12/2003) παρουσίασης σε θεσμικούς επενδυτές.

Όπως σημειώνει η EFG Eurobank Securities στο πρωινό της report κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης σε θεσμικούς επενδυτές η διοίκηση της Φουρλής ανέφερε ότι το 2003 θα είναι η τελευταία χρονιά που ο όμιλος θα παρουσιάσει έξοδα αναδιάρθρωσης καθώς ολοκληρώνεται η μετατροπή της θυγατρικής One Way, από ανεξάρτητο δίκτυο πωλήσεων σε σημεία shop-in-a-shop εντός των ήδη υπαρχόντων καταστημάτων Κωτσόβολος.

Η διοίκηση του ομίλου προβλέπει ζημίες ύψους 1,5 εκατ. ευρώ από τα One Way στη χρήση του 2003, έναντι συνολικού κόστους 6 εκατ. ευρώ της αναδιάρθρωσης.

Από την άλλη και όσον αφορά στην κατά 41,3% θυγατρική της Φουρλής, εισηγμένη Κωτσόβολος αναμένεται να παρουσιάσει κέρδη ύψους 8,5 εκατ. ευρώ στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης.

Σύμφωνα πάντα με το report της EFG Eurobank Securities, η διοίκηση του ομίλου σκοπεύει να αναδιαμορφώσει τα σημεία πώλησης της Κωτσόβολος, αφενός περιορίζοντας τα μικρότερα καταστήματα και αφετέρου αυξάνοντας τον αριθμό των megastores ώστε να εκμεταλλευθούν χαμηλότερες τιμές στα ενοίκια, μακριά από το κέντρο όπου θα μπορούν να προσφέρουν μεγαλύτερη ποικιλία προϊόντων και καλύτερες υπηρεσίες.

Σε ό,τι αφορά τη θυγατρική Intersport στην ίδια πάντα παρουσίαση επισημάνθηκε πως έχει κερδίσει μερίδιο αγοράς της τάξεως του 10%, με στόχο το 30%, ενώ εκτιμήθηκε ότι το 2003 η εταιρία θα εξαλείψει τις ζημίες.

Η EFG Eurobank Securities αναφέρει επίσης πως η Intersport έχει 19 σημεία πώλησης στην Ελλάδα, με στόχο τα 25 μέχρι το 2005 και τα 10 και 15 σε Ρουμανία και Βουλγαρία αντίστοιχα τα επόμενα 5 χρόνια.

Αναφορικά με το κατάστημα IKEA η διοίκηση προβλέπει κύκλο εργασιών ύψους 47 εκατ. ευρώ και ζημίες 3,5 εκατ. ευρώ το 2003 (ως αποτέλεσμα των εξόδων εγκατάστασης του νέου καταστήματος στην Αθήνα που θα λειτουργήσει εντός του πρώτου εξαμήνου του 2004).

Μέχρι το 2005, όπου αναμένεται να λειτουργούν 3 συνολικά καταστήματα, η διοίκηση του ομίλου Φουρλής προβλέπει τζίρο 220 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων 16,6 εκατ. ευρώ.

Επίσης και όπως αναφέρεται στο report της EFG Eurobank Securities η διοίκηση του ομίλου ανέφερε κατά τη διάρκεια της παρουσίασης ότι σκοπεύει να αποκτήσει το υπόλοιπο 43% της θυγατρικής Fourlis Trade, το οποίο στην παρούσα φάση κατέχουν μέλη της οικογένειας Φουρλή.

Τέλος, σημειώνεται πως ο όμιλος προβλέπει πωλήσεις ύψους 580 εκατ. ευρώ και ζημιές μετά από δικαιώματα μειοψηφίας 2,2 εκατ. ευρώ για το σύνολο της χρήσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v