Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προειδοποίηση για κάμψη πωλήσεων από Σαράντη

Σημαντική κάμψη των πωλήσεων της στην Ελλάδα, σε σχέση με τις αναμενόμενες πωλήσεις για το α' 15θήμερο του Δεκεμβρίου, λόγω των τελευταίων αναταραχών, αναμένει η Σαράντης. Υπό αμφιβολία οι οικονομικοί στόχοι 2008. 

  • της Πέννυς Κούτρα
Προειδοποίηση για κάμψη πωλήσεων από Σαράντη
Σε προειδοποίηση για ενδεχόμενη επίπτωση σε τζίρο και κερδοφορία λόγω της αρνητικής πορείας της εσωτερικής αγοράς προχώρησε ο όμιλος Σαράντη.

Ειδικότερα, η διοίκηση του αναφέρει ότι υπάρχει πτώση των παραγγελιών από τους πελάτες της τόσο στον τομέα των ακριβών καλλυντικών (Estee Lauder και αντιπροσωπείες αρωμάτων) όσο και στον τομέα των ιδιοπαραγώμενων προιόντων του ομίλου (προιόντα προσωπικής φροντίδας και οικιακής χρήσης) τα οποία διανέμονται σε δίκτυα μαζικής κατανάλωσης (σούπερ μάρκετ).

Ο όμιλος προς το παρόν δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει την απώλεια πωλήσεων γαι το σύνολο του Δεκεμβρίου και άρα να μεταβάλλει με ακρίβεια τις προβλέψεις του για το σύνολο της χρήσης, επισημαίνει ωστόσο ότι η κάμψη πωλήσεων αφορά μόνον την ελληνική αγορά καθώς δεν διαπιστώνει κάμψη ρυθμών ανάπτυξης στις αγορές της ΝΑ Ευρώπης.

Σημειώνεται ότι στο εννεάμηνο του 2008 τα αποθέματα τα ομίλου ανέρχονταν στα 49,087 εκατ.ευρώ από 39,316 εκατ.ευρώ στα τέλη του 2007, οι απαιτήσεις από πελάτες διαμορφώνονταν στα 80,485 εκατ.ευρώ από 73,688 εκατ.ευρώ στις 31-12-2007 ενώ οι υποχρεώσεις προς προμηθευτές στα 43,678 εκατ.ευρώ από 39,358 εκατ.ευρώ πέρυσι.

Η ανακοίνωσή του αναφέρει ότι:

«Ο όμιλος Σαράντη εκτιμώντας τις συνέπειες των αναταραχών των τελευταίων 10 ημερών, οι οποίες μέσω καταστροφών, εμπρησμών και λεηλασιών προκάλεσαν τεράστια μείωση της εμπορικής δραστηριότητας και της κατανάλωσης, ανακοινώνει ότι έχει σημειωθεί σημαντική κάμψη των πωλήσεων του Ομίλου στην Ελλάδα, σε σχέση με τις αναμενόμενες πωλήσεις για το Α' 15θήμερο του Δεκεμβρίου.

Μετά τις παραπάνω εξελίξεις, τίθεται σε αμφιβολία η επίτευξη των οικονομικών στόχων συμπεριλαμβανομένης και της προβλεπομένης κερδοφορίας για το 2008, δεδομένου ότι ο Δεκέμβριος είναι ιστορικά ο περισσότερο δυναμικός και κερδοφόρος μήνας του χρόνου. Η Διοίκηση του Ομίλου θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια να καλύψει τη δημιουργηθείσα υστέρηση στο εναπομείναν διάστημα και δεσμεύεται να ανακοινώσει αμέσως μόλις καταστούν διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες για τις τελικές επιπτώσεις επί των οικονομικών της μεγεθών, από τα πρόσφατα γεγονότα».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v