Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κωτσόβολος: Παρουσίαση στην ΕΘΕ

Τις επιτυχείς προσπάθειες αναδιάρθρωσης που επέφεραν στο 9μηνο του 2003 κέρδη προ αποσβέσων 6,9 εκατ. ευρώ από ζημιές πέρυσι και την στρατηγική του ομίλου Κωτσόβολος για το 2003 και 2004 ανέπτυξε σήμερα σε παρουσίαση στην ΕΘΕ, ο Πρόεδρος του ομίλου κ. Β. Φουρλής.

Κωτσόβολος: Παρουσίαση στην ΕΘΕ
Τις σημαντικές βελτιώσεις, τις επιτυχείς προσπάθειες αναδιάρθρωσης και την στρατηγική του ομίλου Κωτσόβολος για τα έτη 2003 και 2004 ανέπτυξε σήμερα σε παρουσίαση στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών ο Πρόεδρος του ομίλου κ. Βασίλης Φουρλής.

Αναλυτικότερα, Ο κ. Φουρλής εξήγησε τη νέα στρατηγική της Κωτσόβολος με το άνοιγμα καινούργιων καταστημάτων ”ΜΕΓΑ Κωτσόβολος” 2500 – 4000 τ.μ. χώρου πώλησης με μεγάλη προϊοντική γκάμα με πολλές θέσεις parking κοντά σε κεντρικούς οδικούς άξονες, καθώς και την ανακαίνιση των υπαρχόντων καταστημάτων με το νέο concept ”Κωτσόβολος 21ος αιώνας” που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τους Dixons και διαφοροποιεί εμπορικά πλήρως τα καταστήματα Κωτσόβολος και Ράδιο Αθήναι από τις υπόλοιπες αλυσίδες ηλεκτρικών οικιακών συσκευών.

Η επιτυχής πορεία της Κωτσόβολος ήδη αποτυπώνεται στα αποτελέσματα του εννεαμήνου από το 0,5 εκατ. ευρώ κέρδη προ αποσβέσεων το 2002, ανήλθαν το εννεάμηνο του 2003 σε 12,8 εκατ. ευρώ.

Οπως επισημάνθηκε στην παρουσίαση, η One Way ολοκλήρωσε φέτος με επιτυχία την υλοποίηση ενός ευρέως προγράμματος αναδιάρθρωσης που περιλάμβανε το κλείσιμο όλων των ανεξάρτητων καταστημάτων και το άνοιγμα SIS στο δίκτυο καταστημάτων της Κωτσόβολος, την μείωση των λειτουργικών της εξόδων και την ενοποίηση λειτουργιών στην έδρα.

Ο επαναπροσδιορισμός της θέσης της εταιρίας στο πλαίσιο της αγοράς είχαν θετική επίπτωση τόσο στο τζίρο όσο και στα αποτελέσματα του εννεαμήνου, αναμένεται δε να κλείσει το 2003 με κέρδη προ αποσβέσεων.

Το δίκτυο της Κωτσόβολος θα περιλαμβάνει στο τέλος του 2003 55 καταστήματα Κωτσόβολος, 20 Ράδιο Αθήναι, 55 One Way SIS και 3 ανεξάρτητα.

Σημειώθηκε ακόμη στη παρουσίαση, ότι τα παραπάνω στοιχεία βεβαιώνουν ότι η σημαντική βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων που παρουσίασε ο όμιλος Κωτσόβολος το εννεάμηνο του 2003 συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο δεν είναι προϊόν συγκυριακών παραγόντων αλλά κυρίως μια συστηματική προσπάθεια εξορθολογισμού λειτουργίας και σε βάθος μελέτη και γνώση των σημερινών αναγκών της αγοράς.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών ανήλθε σε 258 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 5% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2002 (246 εκατ. ευρώ) ενώ το μικτό κέρδος έφθασε τα 79,5 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 12,6% σε σχέση με το εννεάμηνο του 2002 (70,6 εκατ. ευρώ).

Συνέπεια των παραπάνω είναι ότι τα ενοποιημένα κέρδη προ αποσβέσεων ανήλθαν σε 6,9 εκατ. ευρώ από ζημιές 8,7 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2002.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v