Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ: Αίτηση για εφεδρική μονάδα ηλεκτρισμού

Επισημοποίησε το ενδιαφέρον του ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων για την κατασκευή εφεδρικής μονάδος παραγωγής ηλεκτρισμού. Η Ενεργειακή Θεσσαλονίκης κατέθεσε προχθές αίτηση στη ΡΑΕ για εγκατάσταση μονάδος ισχύος 100 MW.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
ΕΛΠΕ: Αίτηση για εφεδρική μονάδα ηλεκτρισμού
Επισημοποίησε το ενδιαφέρον του ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων για την κατασκευή εφεδρικής μονάδος παραγωγής ηλεκτρισμού. Η Ενεργειακή Θεσσαλονίκης κατέθεσε προχθές αίτηση στη ΡΑΕ για την εγκατάσταση αεριοστροβιλικής μονάδος ισχύος 100 MW στη Θεσσαλονίκη.

Έτσι, έως τώρα ενδιαφέρον για την εγκατάσταση ανάλογων μονάδων, προκειμένου να διασφαλισθεί η επάρκεια ηλεκτρικού ρεύματος το επόμενο καλοκαίρι, έχουν επιδείξει, εκτός από τα ΕΛΠΕ, η ΔΕΗ και η εταιρία Blue Aegean Energy S.A., που δραστηριοποιείται στις εισαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας.

Η αίτηση της τελευταίας, που έχει κατατεθεί από το καλοκαίρι στη ΡΑΕ, αφορά στην εγκατάσταση μονάδος 120 MW απέναντι από τις εγκαταστάσεις της Motor Oil, στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας.

Σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ, επί της ουσίας έχει γνωστοποιήσει την πρόθεση της στη ΡΑΕ για εφεδρική μονάδα ισχύος 90 - 180 MW στην Κομοτηνή. Επισήμως, όμως, αίτηση για να εξεταστεί από τη Ρυθμιστική Αρχή δεν έχει υποβληθεί.

Αυτό, όμως, δεν εμπόδισε προφανώς τη ΔΕΗ να δεχθεί προσφορές από τη Μέτκα, την JP Αβαξ, την Τέρνα και τη Sunlight για την εγκατάσταση της μονάδος, έργο που προϋπολογίζεται σε 80 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v