Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Elmec: ”Εκλεισε” το σχήμα για το κτίριο ΜΤΣ

Δυο εταιρίες και έξι επιχειρηματίες αποτελούν το τελικό σχήμα της εταιρίας Αττικά Πολυκαταστήματα, η οποία ανέλαβε τη διαχείριση και εκμετάλλευση του Μεγάρου του ΜΤΣ. Η συμφωνία υπεγράφη χθες (01/12/2003) μεταξύ της εν λόγω εταιρίας και της Picar

Elmec: ”Εκλεισε” το σχήμα για το κτίριο ΜΤΣ
Δυο εταιρίες και έξι επιχειρηματίες αποτελούν το τελικό σχήμα της εταιρίας Αττικά Πολυκαταστήματα, η οποία ανέλαβε τη διαχείριση και εκμετάλλευση του Μεγάρου του ΜΤΣ. Η συμφωνία υπεγράφη χθες (01/12/2003) μεταξύ της εν λόγω εταιρίας και της Picar.

Ειδικότερα πρόκειται για τις εταιρίες Elmec Sport και Ηπειρωτική ΑΕΚΕ και τους επιχειρηματίες κ.κ. Κωνσταντίνο Λαμπρόπουλο, Αλέξη Σγουμπόπουλο, Βασιλική Φωκά, Ρίτσι Φρανσές, Κωνσταντίνο Τσουβελεκάκη, Αστέριο Οικονομίδη οι οποίοι αποτελούν τα ιδρυτικά μέλη της υπό σύστασης εταιρίας Αττικά Πολυκαταστήματα.

Η συμφωνία για την εγκατάσταση και λειτουργία πολυκαταστήματος συνολικής έκτασης περίπου 22.000 τ.μ. στο Μέγαρο του Μ.Τ.Σ. σημειώνεται πως θα έχει αρχική διάρκεια μέχρι το 2025, ενώ το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας ανέρχεται στα 15.000.000 ευρώ.

Αναλυτικότερα σε ό,τι αφορά τα ιδρυτικά μέλη της εταιρίας, υπενθυμίζεται πως η Ηπειρωτική είναι θυγατρική της εισηγμένης Elmec Sport, βασική δραστηριότητα της οποίας είναι η εμπορική εκμετάλλευση του ακινήτου του πρώην Πολυκατάστημα ΜΙΝΙΟΝ.

Επιπλέον, σημειώνεται πως ο κ. Κ. Λαμπρόπουλος ήταν επί σειρά ετών βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας ΑΦΟΙ Λαμπρόπουλοι ΑΒΕΕ, ενώ ο κ. Α. Σγουμπόπουλος, είναι ο αποκλειστικός εισαγωγέας των γνωστών σημάτων Benetton και Sisley

Επίσης, σημειώνεται πως η κα. Β. Φωκά είναι βασική μέτοχος και διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου Φωκάς, ο κ. Φρανσές είναι βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της Ridenco, ο κ. Κ. Τσουβελεκάκης είναι βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της Fashion Box Hellas, ενώ ο κ. Α. Οικονομίδης είναι βασικός μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος της ARCON Α.Τ.Ε.

Σημειώνεται πως το διοικητικό συμβούλιο της Αττικά Πολυκαταστήματα θα απαρτίζεται από όλους τους ανωτέρω επιχειρηματίες και εκπροσώπους των εταιριών Elmec Sport, Ηπειρωτική και Picar, ενώ διευθύνων σύμβουλος θα είναι ο κ. Κ. Λαμπρόπουλος.

Η Αττικά Πολυκαταστήματα πάντως αναμένεται να δημιουργήσει το μεγαλύτερο πολυκατάστημα στην Ελλάδα σε ένα από τα μεγαλύτερα και πληρέστερα Εμπορικά Κέντρα της Ευρώπης.

Τέλος, σημειώνεται πως η εταιρία βρίσκεται στην διαδικασία αξιολόγησης προτάσεων συνεργασίας με μεγάλα πολυκαταστήματα του εξωτερικού, χωρίς να έχει επέλθει μέχρι στιγμής συμφωνία, ενώ οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός σύντομου χρονικού διαστήματος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v