Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΛΘ: Aύξηση 28% στα κέρδη το 9μηνο 2003

Αύξηση κατά 7% στα έσοδα και 28% στα προ φόρων κέρδη πραγματοποίησε το εννιάμηνο του 2003, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, που εκτιμά ακόμα πιο θετικά αποτελέσματα για το σύνολο του 2003. Πραγματοποίηση ημερίδας στο Βελιγράδι.

ΟΛΘ: Aύξηση 28% στα κέρδη το 9μηνο 2003
Αύξηση κατά 7% στα έσοδα και 28% στα προ φόρων κέρδη πραγματοποίησε το εννιάμηνο του 2003, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Τα συνολικά έσοδα αναμένεται να ανέλθουν σε 43,5 εκατ. ευρώ το 2003 και σε 47,2 εκατ. ευρώ το 2004, ενώ τα αντίστοιχα αποτελέσματα σε 5,7 εκατ. ευρώ και 7,0 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας εντυπωσιακή αύξηση.

Εξάλλου, ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε εταιρική ημερίδα με θέμα ’Λιμάνι της Θεσσαλονίκης: Δραστηριότητες και προοπτικές’, σε επενδυτές και πελάτες της εταιρείας, την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2003 στο Hyatt Regency Hotel, στo Βελιγράδι.

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κύριος Αντώνιος Βαφειάδης, ο Αντιπρόεδρος κύριος Βασίλειος Δημαρέλος, ο Γενικός Διευθυντής Επιχειρησιακών Μονάδων κύριος Ιωάννης Ζαβελάκης, η Γενική Διευθύντρια Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης κυρία Αναστασία Βόσκα και ο Υπεύθυνος του Γραφείου Σχέσεων με τους Επενδυτές κύριος Μιλτιάδης Αρβανιτίδης παρουσίασαν τις δραστηριότητες και τις προοπτικές της εταιρίας και τις επενδυτικές ευκαιρίες και δυνατότητες συνεργασίας που δημιουργούνται από αυτές.

Ειδικότερα έγινε εκτενής αναφορά στις υπηρεσίες, τις εγκαταστάσεις και το μηχανολογικό εξοπλισμό του λιμένος της Θεσσαλονίκης και τονίσθηκαν ιδιαίτερα τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα. Επίσης παρουσιάσθηκαν οι δυνατότητες που παρέχει η Ελευθέρα Ζώνη του λιμένος της Θεσσαλονίκης, οι κύριες επενδύσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν και οι προσπάθειες της διοίκησης για το θεσμικό και λειτουργικό εκσυγχρονισμό της εταιρίας.

Όσον αφορά τα βασικά μεγέθη διακίνησης φορτίου, κατά το πρώτο εννιάμηνο του έτους 2003 σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2002, παρουσιάσθηκε αύξηση 3,3% στη συνολική διακίνηση εμπορευμάτων και 11,4% στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων, τάση που αναμένεται να συνεχισθεί έως το τέλος του 2003 καθώς επίσης και το 2004.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν επιχειρηματίες και επενδυτές του εμπορικού και οικονομικού τομέα, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών της Σερβίας και Μαυροβουνίου κύριος Μιοντράγκ Γιόσιτς και ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Σερβία και Μαυροβούνιο κύριος Μιχαήλ Σπινέλης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v