Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΒΑ: Αποφασίσθηκε η συγχώνευση με Πειραιώς

Τη σχέση ανταλλαγής των μετοχών και το σχέδιο συγχώνευσής της με την Τράπεζα Πειραιώς ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΤΒΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα. Μειοψήφισαν Δημόσιο και Αγροτική.

ΕΤΒΑ: Αποφασίσθηκε η συγχώνευση με Πειραιώς
Τη σχέση ανταλλαγής των μετοχών και το σχέδιο συγχώνευσής της με την Τράπεζα Πειραιώς ενέκρινε η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΕΤΒΑ, η οποία πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα.

Η γενική συνέλευση των μετόχων, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς, αποφάσισε η σχέση ανταλλαγής να είναι 1 μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς για κάθε 2,4 μετοχές της ΕΤΒΑ, κινούμενη μέσα στο περιθώριο το οποίο όρισαν οι δύο διεθνείς οίκοι που αποτίμησαν την Τράπεζα Πειραιώς και την ΕΤΒΑ.

Πρόταση για διαμόρφωση της σχέσης ανταλλαγής στο 1 προς 1,4 η οποία όμως απορρίφθηκε από την πλειοψηφία της συνέλευσης ”κατέβασαν” το Δημόσιο, η Αγροτική Τράπεζα, το ξένο fund Trafalgar και η Arrow Επενδυτική.

Σημειώνεται, ότι η συνέλευση έγινε με απαρτία 81% ενώ παρέστη πλήρως ο όμιλος Πειραιώς με ποσοστό 60% επι του συνόλου- ποσοστό που μεταφράζεται σε περιπου 75% των παρισταμένων.

Εν τούτοις, ο εκπρόσωπος του Δημοσίου όπως και ο υποδιοικητής της Αγροτικής που παρέστησαν στη συνέλευση εξεδήλωσαν την αντίθεση τους ενώ ο πρώτος επισήμανε ακόμη οτι το Δημόσιο ”επιφυλάσσεται των νομίμων δικαιωμάτων του”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v