Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

S&P: Στο ΒΒΒ+ η πιστοληπτική ικανότητα της ΔΕΗ

Την πιστοληπτική ικανότητα της ΔΕΗ σε ”BBB+” διατηρεί η Standard & Poor’s σε σημερινή ανακοίνωσή της, στην οποία τονίζει την ισχυρή μονοπωλιακή της θέση σε μια ”από τις πιο γοργά αναπτυσσόμενες” αγορές της Ευρώπης.

S&P: Στο ΒΒΒ+ η πιστοληπτική ικανότητα της ΔΕΗ
Την πιστοληπτική ικανότητα της ΔΕΗ σε ”BBB+” διατηρεί η Standard & Poor’s σε σημερινή ανακοίνωσή της, στην οποία τονίζει την ισχυρή μονοπωλιακή θέση της εταιρίας σε μια ”από τις πιο γοργά αναπτυσσόμενες” αγορές της Ευρώπης.

Ειδικότερα, η Standard & Poor’s επισημαίνει ότι το outlook της επιχείρησης είναι ”σταθερό” (stable), ενώ τονίζει το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΔΕΗ (το 51% ελέγχεται από το Δημόσιο) και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που κατέχει η επιχείρηση στην ανάπτυξη της χώρας.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση του διεθνούς οίκου αναφέρεται ότι το χρηματοοικονομικό προφίλ της ΔΕΗ έχει βελτιωθεί σημαντικά, ενώ τα χρέη της υποχώρησαν κατά 17% στη διάρκεια της περιόδου 2001-02, κυρίως εξαιτίας του ελέγχου του κόστους από τη διοίκηση και των πιο συντηρητικών τακτικών που αυτή ακολουθεί.

Εξάλλου, η Standard & Poor’s επισημαίνει ότι η ρευστότητα της ΔΕΗ εμφανίζεται επαρκής, κυρίως λόγω της διαρκούς εισροής λειτουργικών κεφαλαίων και των σχετικά χαμηλών χρεών της.

Μάλιστα, η Standard & Poor’s αναφέρει ότι τόσο το outlook όσο και η αξιολόγηση της ΔΕΗ είναι πιθανό να βελτιωθούν βραχυπρόθεσμα, κυρίως μέσω της αύξησης των τιμολογίων και όταν ισχύσουν τα μέτρα για την υποχώρηση του περιθωρίου χωρητικότητας του συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v