Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Space: Εργο για το ΕΚΑΒ, ύψους 585.000 ευρώ

Η Space Hellas ανέλαβε την προμήθεια και εγκατάσταση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού που απαιτείται για την υλοποίηση και λειτουργία του συστήματος επείγουσας ιατρικής του ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας, ύψους 585.000 ευρώ.

Space: Εργο για το ΕΚΑΒ, ύψους 585.000 ευρώ
Η Space Hellas ανέλαβε την προμήθεια και εγκατάσταση του υλικοτεχνικού εξοπλισμού που απαιτείται για την υλοποίηση και λειτουργία του συστήματος επείγουσας ιατρικής του ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο έργο αυτό περιλαμβάνεται η εγκατάσταση και παραμετροποίηση του κατάλληλου εξοπλισμού σε τριάντα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ 7ης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ, σε τέσσερα Κέντρα του ΕΚΑΒ (Ιωαννίνων, Αρτας, Πρέβεζας, Ηγουμενίτσας) και στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) των πέντε νοσοκομείων της Περιφέρειας Ηπείρου. Το ύψος του έργου ανέρχεται στις 585.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα η Space Hellas θα εξοπλίσει τα ασθενοφόρα με φορητή υπολογιστική μονάδα που θα έχει δυνατότητα διασύνδεσης με τα πρότυπα κινητής τηλεφωνίας GSM/GPRS, με GPS, με συσκευή λήψης κλινικών δεδομένων καθώς και τερματική συσκευή πλοήγησης. Επίσης, αναλαμβάνει την προμήθεια των Κέντρων του ΕΚΑΒ και των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών με servers και τερματικά. 

Σημειώνεται, ότι η Space Hellas αναλαμβάνει επιπλέον, τη διαμόρφωση των ρυθμίσεων του εξοπλισμού, την εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία, την εκπαίδευση του προσωπικού καθώς και την εγγύηση και υποστήριξη του εν λόγω συστήματος.

Όπως επισημαίνεται, το σύστημα αυτό σαν στόχο έχει να εξοπλίσει τις κινητές ιατρικές μονάδες με τα κατάλληλα εργαλεία, ώστε να βελτιώσουν σημαντικά τις δύο βασικές συνιστώσες που επηρεάζουν σημαντικά το τελικό αποτέλεσμα ενός συμβάντος: Την ποιότητα της παρεχόμενης προνοσοκομειακής βοήθειας και το χρόνο διακομιδής του τραυματία στο νοσοκομείο.

Βελτίωση καθεμιάς από τις επιμέρους παραμέτρους, με την ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών και γνώσεων, έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του συνολικού χρόνου διακομιδής από το συμβάν ως την έναρξη οριστικής θεραπείας, προς όφελος τελικά του ασθενούς. 

Τονίζεται, ότι η Space Hellas διαθέτει πολυετή εμπειρία καθώς και την απαραίτητη τεχνογνωσία στο τομέα του System Integration και Value Added Solutions. Έχει υλοποιήσει πολυάριθμα έργα τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και έχει την δυνατότητα και ικανότητα να προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις που περιλαμβάνουν το σχεδιασμό, προμήθεια, υποστήριξη και συντήρηση τηλεπικοινωνιακών και πληροφοριακών συστημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v