Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Lamda Development: Πτώση στα κέρδη ομίλου

Μείωση της τάξης του 27,8% και αύξηση 6,2% στο κύκλο εργασιών παρουσίασε κατά το εννεάμηνο του 2003, η LAMDA Development σε επίπεδο ομίλου. Τα μικτά αποτελέσματα αυξήθηκαν κατά 45%.

Lamda Development: Πτώση στα κέρδη ομίλου
Αύξηση της τάξεως του 45% παρουσιάζουν τα μικτά αποτελέσματα εκμετάλλευσης της LAMDA Development, στο εννάμηνο του 2003 τα οποία διαμορφώθηκαν σε 14.642 χιλιάδες ευρώ έναντι 10.118 χιλιάδων ευρώ το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2002.

Αύξηση σε ποσοστό 6,2% σημείωσε και ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της εταιρείας, ο οποίος ανήλθε στα 47.234 χιλιάδες ευρώ έναντι 44.493 χιλιάδων ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2002.

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 2.275 χιλιάδες ευρώ, έναντι 3.157 χιλιάδων ευρώ του 2002, σημειώνοντας μείωση κατά 27,8%.

Ιδιαίτερα θετικές είναι στην πλειοψηφία τους οι μεταβολές των οικονομικών μεγεθών που παρουσιάζουν για το εννεάμηνο του 2003 οι περισσότερες από τις θυγατρικές του oμίλου εταιρειών LAMDA Development.

Ειδικότερα, η LAMDA Estate Development (100% συμμετοχή της LAMDA Development) σημείωσε αύξηση 32% στο κύκλο εργασιών το 9μηνο του 2003, ενώ η κερδοφορία της εταιρείας διαμορφώθηκε σε 3.549 χιλιάδες ευρώ.

Η σταθερή μηνιαία απόδοση της LAMDA Prime Properties (100% συμμετοχή της LAMDA Development) μέσω των εισπρακτέων μισθωμάτων που προκύπτει από την πλήρη μίσθωση του Μεγάρου Cecil στο Κεφαλάρι, του οποίου οι εργασίες αναπαλαίωσης ολοκληρώθηκαν το 2002 και σήμερα στεγάζει εγκαταστάσεις γραφείων, ενισχύει τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας και αυτή την περίοδο. Σε ποσοστό 87% ανέρχεται η αύξηση του κύκλου εργασιών, σε σύγκριση με το αντίστοιχο εννεάμηνο του 2002, ενώ αύξηση της τάξεως του 17% σημειώνεται και στα προ φόρων αποτελέσματα της εταιρείας.



Η EFG Eurobank Properties (29,9% συμμετοχή της LAMDA Development) παρουσίασε αύξηση σε ποσοστό 66% στα καθαρά προ φόρων κέρδη το εννεάμηνο του 2003, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2002.

Η Swissport LAMDA Hellas (50% συμμετοχή της LAMDA Development)παρουσίασε αξιόλογη ανάκαμψη στα οικονομικά της στοιχεία κατά το εννεάμηνο του 2003, επιδεικνύοντας 20% αύξηση στον κύκλο εργασιών της και περιορισμό στην προ φόρων ζημιά κατά 81% σε σχέση με το αντίστοιχο εννεαμήνου του 2002. Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική για την εταιρεία, εφόσον ενώ ο τομέας των αερομεταφορών, όπου δραστηριοποιείται, αντιμετωπίζει συστηματικά τα τελευταία χρόνια δυσκολίες και πλήττεται από παράγοντες αστάθειας, όπως η διεθνής τρομοκρατία.

Η LAMDA Shipyards and Marine Services (75% συμμετοχή της LAMDA Development) παρουσιάζει μείωση του κύκλου εργασιών της κατά 38,5%. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται κυρίως στην καθυστερημένη έναρξη του έργου του πολεμικού ναυτικού που αφορά στην ενεργοποίηση των τορπιλακάτων ”Τουρνάς” και ”Σακίπης”, καθώς και στην ακύρωση του διαγωνισμού του ελληνικού δημοσίου για τα πυροσβεστικά σκάφη στον οποίο συμμετέχει η εταιρεία.

Παράλληλα, τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας επηρεάστηκαν από τις αρνητικές συγκυρίες της διεθνούς ναυτιλίας, με βασικό παράγοντα την υψηλή ναυλαγορά, η οποία επέφερε τον περιορισμό των εκτελούμενων εργασιών στις απολύτως απαραίτητες. Παρόλ’ αυτά, το επενδυτικό πρόγραμμα του ναυπηγείου για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεών του συνεχίζεται με επιτυχία και αναμένεται βελτίωση των αποτελεσμάτων έως το τέλος της χρήσης, καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v