Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Info-Quest: Eργο 808 χιλ. ευρώ για Υπ. Εργασίας

Την ανάπτυξη πληροφορικού συστήματος για λογαριασμό του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ανέλαβε η Info-Quest έπειτα από ανοικτό διαγωνισμό. Το έργο είναι ύψους 808.082,60 ευρώ και συνολικής διάρκειας 28 μηνών.

Info-Quest: Eργο 808 χιλ. ευρώ για Υπ. Εργασίας
Την υλοποίηση του έργου ”Ανάπτυξη Πληροφοριακού Συστήματος καταγραφής νέας επιδότησης τακτικής ανεργίας και εξυπηρέτησης Εργαζομένων και Επιχειρήσεων”, για λογαριασμό του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ξεκινά η Info-Quest.

Το έργο, ύψους 808.082,60 ευρώ και συνολικής διάρκειας 28 μηνών, κατακυρώθηκε στην Info-Quest έπειτα από ανοικτό διαγωνισμό και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ”Κοινωνία της Πληροφορίας”, στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ.

Το έργο αφορά στο σχεδιασμό και ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος, για την Καταγραφή της Τακτικής Ανεργίας από τον ΟΑΕΔ και την εξυπηρέτηση Εργαζομένων και Επιχειρήσεων από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.Επ.Ε.) και το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΥΠΕΡΚΑ).

Περιλαμβάνει την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού, τη δημιουργία ενός δικτύου extranet 85 σημείων σε όλη την Ελλάδα με ταχύτητες σύνδεσης από 64 Kbps έως 2MBit, το σχεδιασμό και ανάπτυξη εφαρμογών, καθώς και την παροχή υπηρεσιών Συντήρησης και Εκπαίδευσης.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο του έργου θα αναπτυχθούν τα υποσυστήματα και οι εφαρμογές, όπως Μητρώο Εργοδοτών και Εργαζομένων, μεταφόρτωση του Μητρώου Εργοδοτών του ΙΚΑ και λειτουργία αυτών στο ενιαίο Πληροφοριακό Σύστημα.

Εφαρμογή για την ηλεκτρονική ή/και έντυπη υποβολή εντύπου Αναγγελίας Πρόσληψης, Απόλυσης και Οικειοθελούς Αποχώρησης Εργαζομένων από τους Εργοδότες και σύνδεση των παραπάνω στοιχείων με το υπάρχον σύστημα του ΟΑΕΔ για την παρακολούθηση της Προσφοράς και Ζήτησης Εργασίας.

Εφαρμογή για την ηλεκτρονική ή/και έντυπη υποβολή των ετησίων καταστάσεων Προσωπικού από τους Εργοδότες στο Σ.Επ.Ε.

Εφαρμογή για την ηλεκτρονική ή/και έντυπη υποβολή από τους Εργοδότες αιτήσεων υπερωριακής απασχόλησης των εργαζομένων τους για έγκριση από το Σ.Επ.Ε και το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και εφαρμογή για τη στατιστική επεξεργασία και ανάλυση των παραπάνω δεδομένων.

Το έργο, θα συμβάλλει στην πληρέστερη αποτύπωση και ποσοτικοποίηση της Αγοράς Εργασίας, άρα και στο σχεδιασμό της πολιτικής για τη μείωση της ανεργίας και την αύξηση της απασχόλησης.

Στη μείωση του χρόνου αναμονής και της φυσικής παρουσίας πολιτών και επιχειρήσεων στις υπηρεσίες και τους Εποπτευόμενους Φορείς του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μέσω της παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών προς τις επιχειρήσεις και τους Πολίτες.

Τέλος, στην υποστήριξη του έργου του ελέγχου των επιχειρήσεων, σε ότι αφορά τις συνθήκες εργασίας και στον καλύτερο, πληρέστερο και αποτελεσματικότερο συντονισμό των δράσεων και πολιτικών του ΥΠΕΡΚΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v