Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνική Ολυμπιακή: Ενίσχυση των μεγεθών στο 9μηνο

Κατά 1,9% ενισχύθηκε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Τεχνικής Ολυμπιακής στο εννεάμηνο, διαμορφούμενος σε 1,42 δισ. ευρώ, ενώ κατά 10,22% υψηλότερα κινήθηκαν και τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας.

Τεχνική Ολυμπιακή: Ενίσχυση των μεγεθών στο 9μηνο
Κατά 1,9% ενισχύθηκε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Τεχνικής Ολυμπιακής στο εννεάμηνο 2003, διαμορφούμενος σε 1,42 δισ. ευρώ, ενώ υψηλότερα κινήθηκε και η κερδοφορία του ομίλου.

Τα κέρδη προ φόρων του ομίλου αυξήθηκαν κατά 15,1%, καθώς έφτασαν στα 107,2 εκατ. ευρώ. Όπως αναφέρει η Marfin Hellenic στο πρωινό της report, η αύξηση των κερδών του ομίλου ξεπέρασε κατά 3,7% τις εκτιμήσεις της, ως αποτέλεσμα –όπως τονίζει– αφενός των χρηματοοικονομικών κερδών ύψους 3,7 εκατ. ευρώ και των χαμηλότερων (κατά 19,5%) αποσβέσεων.

Τα ενοποιημένα προ τόκων φόρων και αποσβέσεων κέρδη (ΕΒΙΤDΑ) διαμορφώθηκαν σε 122,3 εκατ. ευρώ έναντι 115,6 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 5,8% έναντι της αντιστοίχου περιόδου του 2002.

Σε ό,τι αφορά τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας της Τεχνικής Ολυμπιακής, παρουσίασαν αύξηση κατά 10,22%, καθώς έφτασαν στα 98,1 εκατ. ευρώ, έναντι 89 εκατ. ευρώ πέρυσι.

Η EFG Eurobank Securities τονίζει στο report της πως το συγκεκριμένο μέγεθος είναι ”εντυπωσιακό”, καθώς το 90% των δραστηριοτήτων της εταιρίας πραγματοποιείται σε δολάρια ΗΠΑ, ενώ επισημαίνει πως η εταιρία επωφελήθηκε από το γεγονός ότι τα αποτελέσματα του προηγουμένου έτους ήταν βεβαρημένα κατά 24 εκατ. δολάρια, που αφορούν σε κόστος για αποζημιώσεις προσωπικού.

Οσον αφορά τη μητρική εταιρία, οι πωλήσεις της Τεχνικής Ολυμπιακής ανήλθαν σε 22,6 εκατ. ευρώ, τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) έφτασαν τα 3,9 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 2,5%, ενώ τα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 8% φτάνοντας τα 2,6 εκατ. ευρώ , λόγω μείωσης των έκτακτων και ανόργανων εσόδων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v