Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετζετάκις: Στο τιμόνι και πάλι ο κ. Γ.Πετζετάκις

Τα ηνία της Αρ. Πετζετάκις αναλαμβάνει και πάλι ο κ. Γ. Πετζετάκις υιός του ιδρυτή της ιστορικής βιομηχανίας μετά την παραίτηση του κ. Γ. Σπανουδάκη, η οποία υποβλήθηκε την περασμένη Δευτέρα και ανακοινώθηκε τυπικά χθες.

Πετζετάκις: Στο τιμόνι και πάλι ο κ. Γ.Πετζετάκις
Τα ηνία της Αρ. Πετζετάκις αναλαμβάνει και πάλι ο κ. Γ. Πετζετάκις, υιός του ιδρυτή της ιστορικής βιομηχανίας μετά την παραίτηση του κ. Γ. Σπανουδάκη, η οποία υποβλήθηκε την περασμένη Δευτέρα και ανακοινώθηκε τυπικά χθες.

Το Δ.Σ. της εταιρίας ενέκρινε την επέκταση της υπογραφής του κ. Γ. Πετζετάκι ο οποίος καλείται πλέον να βελτιώσει την κακή λειτουργική πορεία του ομίλου το 2009 μια και η φετινή χρήση έχει πλέον τελειώσει.

Το πρώτο crash test του βασικού μετόχου και διευθύνοντος συμβούλου θα είναι η απαίτηση των distress funds να αποεπενδυθούν με πρόωρη εξόφληση του μετατρέψιμου ομολογιακού των 17,5 εκατ. ευρώ. Αίτημα που έχει ήδη τεθεί από το καλοκαίρι με αφορμή τη μη επίτευξη των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει απέναντι στους ομολογιούχους της η Αρ. Πετζετάκις και υπό την απειλή να καταστούν οι απαιτήσεις του ομολογιακού ληξιπρόθεσμες

Προς το παρόν το αίτημα διατυπώνεται από ένα μόνο από τα funds (Credit Renaissance Partners) και δεν δείχνει να βρίσκει υποστήριξη μεταξύ των υπόλοιπων πιστωτών της εταιρίας μια και οι τόκοι των δανείων εξυπηρετούνται κανονικά. Πέραν όμως από το "πονοκέφαλο" των απαιτήσεων της Credit Renaissance Partners η νέα διοίκηση καλείται να βελτιώσει και τις λειτουργικές επιδόσεις του ομίλου.

Προς το παρόν, η μείωση των διοικητικών εξόδων θα δώσει μία επιπλέον ανάσα στα EBITDA, ενώ προβλέπεται να ακολουθηθεί επιθετικότερη πολιτική ανάκτησης μεριδίων στην Ελλάδα με ορίζοντα και τις μεγάλες δημόσιες επενδύσεις που προωθούνται το 2009.

--- Παραίτηση Κ. Αποστολίδη

Η εταιρία Πετζετάκις ανακοινώνει ότι στις 5/12/2008 υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας ο κ. Κωνσταντίνος Αποστολίδης.

--- Πώληση μετοχών από Ι. Σπανουδάκη

Η Πετζετάκις ανακοινώνει ότι ο κ. Ιωάννης Σπανουδάκης στις 5/12/2008 προέβη σε πώληση 413.250 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας, συνολικής αξίας 115.710 ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v