Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Παρουσίαση στην ΕΘΕ

Ως η ”καλύτερη επιχείρηση του δημόσιου τομέα” βραβεύτηκε χθες ο ΟΠΑΠ, ενώ κατά τη διάρκεια σημερινής παρουσίασης στην ΕΘΕ η διοίκηση του Οργανισμού αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επέκταση των δραστηριοτήτων στην Κύπρο, στην εισαγωγή νέων παιχνιδιών αλλά και στις εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση Gambelli.

ΟΠΑΠ: Παρουσίαση στην ΕΘΕ
Τον τίτλο της ”καλύτερης επιχείρησης του δημόσιου τομέα” απέσπασε χθες Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2003 η ΟΠΑΠ, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Euromoney που διεξήχθη στην Αθήνα.

Παράλληλα όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια σημερινής παρουσίασης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών η διοίκηση του Οργανισμού αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επέκταση των δραστηριοτήτων της ΟΠΑΠ στην Κύπρο, στην εισαγωγή νέων παιχνιδιών, στις εξελίξεις αναφορικά με την υπόθεση Gambelli, αλλά και στην ελεύθερη διασπορά της μετοχής.

Σημειώνεται πως με την εν λόγω παρουσίαση κλείνει ο κύκλος επαφών στελεχών της ΟΠΑΠ με εκπροσώπους εγχώριων και αλλοδαπών επενδυτικών οργανισμών για το δίμηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου.

Επιπλέον, υπενθυμίζεται πως στο συγκεκριμένο διάστημα πραγματοποιήθηκαν συνολικά πέντε road-shows στην Ευρώπη.

Στην παρουσίαση την ΟΠΑΠ εκπροσώπησαν οι κ.κ. Μιχάλης Ηλιόπουλος (διευθυντής οικονομικής διεύθυνσης), Κωνσταντίνος Τσαούσης (σύμβουλος ανάπτυξης) και Ευάγγελος Μαγγανάς (υπεύθυνος επενδυτικών σχέσεων).

Κατά την διάρκεια της παρουσίασης, οι εκπρόσωποι της εταιρίας εστιάστηκαν στα αποτελέσματα του εννεάμηνου 2003 και στην αξιοσημείωτη δυναμική ανάπτυξης που εμφανίζει η εταιρία κατά την τελευταία τριετία.

Επισημάνθηκε επίσης πως η επέκταση των δραστηριοτήτων στην Κύπρο καθώς και η εισαγωγή νέων παιχνιδιών, με πιο πρόσφατη την έναρξη διάθεσης του ΚΙΝΟ αρχικά στο Νομό Ρεθύμνου, εξασφαλίζει την διατήρηση των ισχυρών ρυθμών ενίσχυσης των εσόδων.

Παράλληλα, οι ίδιοι υπογράμμισαν πως η ΟΠΑΠ ακολουθεί την πολιτική επέκτασης διατηρώντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της, με κυριότερο την διανομή υψηλών μερισμάτων.

Επίσης, σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις όσον αφορά την προδικαστική απόφαση (γνωμοδότηση) του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου επί του προδικαστικού ερωτήματος του Ιταλικού Δικαστηρίου στην υπόθεση Gambelli, έγινε αναφορά στην απόφαση και στη θέση της Ένωσης των Ευρωπαϊκών Λοταριών που αναφέρει στο δελτίο τύπου της ότι η εθνική νομοθεσία είναι αυτή που ρυθμίζει θέματα διεξαγωγής των αθλητικών στοιχημάτων χωρίς να παραβιάζεται η συνθήκη της Ε.Ε.

Τέλος, ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου αναβάθμισης της εταιρικής εικόνας του Οργανισμού που σηματοδοτείται από τη μετεγκατάσταση της εταιρίας στις καινούργιες εγκαταστάσεις επί της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας καθώς επίσης και από την έναρξη της αναδιάρθρωσης του δικτύου των πρακτορείων.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά την θετική ανταπόκριση που επεφύλαξε η επενδυτική κοινότητα στην διάθεση μετοχών της ΟΠΑΠ από το Ελληνικό Δημόσιο τον Ιούλιο, με το ποσοστό υπερκάλυψης να καθιστά την διάθεση εκ των επιτυχέστερων πανευρωπαϊκά κατά την τελευταία τριετία, έχει αυξηθεί η ελεύθερη διασπορά (49% περίπου του συνόλου των εισηγμένων μετοχών).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v