Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη ΜΕΤΚΑ κατακύρωσε η ΔΕΗ το έργο στο Λαύριο

Στη ΜΕΤΚΑ, έναντι του ποσού των 193.962.846 ευρώ κατακύρωσε σήμερα, μετά από διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ την κατασκευή μονάδας συνδυασμένου κύκλου ισχύος 385MW με καύσιμο φυσικό αέριο στο Λαύριο.

Στη ΜΕΤΚΑ κατακύρωσε η ΔΕΗ το έργο στο Λαύριο
Στη ΜΕΤΚΑ, έναντι του ποσού των 193.962.846 ευρώ κατακύρωσε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ την κατασκευή μονάδας συνδυασμένου κύκλου ισχύος 385MW με καύσιμο φυσικό αέριο στο Λαύριο.

Η ανάθεση έγινε μετά από διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, η μονάδα που θα κατασκευαστεί είναι σύγχρονης τεχνολογίας, υψηλού βαθμού απόδοσης, με σύγχρονο αντιρρυπαντικό εξοπλισμό. Oλος ο βασικός της εξοπλισμός είναι του οίκου General Electric, ενώ προβλέπεται να τεθεί σε λειτουργία εντός 26 μηνών από την υπογραφή τη σύμβασης.

Με την κατασκευή της νέας μονάδας, όπως αναφέρει η ΔΕΗ, θα υπάρξει αποφασιστική συμβολή, στη μείωση του κόστους παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από τον περιορισμό λειτουργίας Μονάδων με υψηλότερο κόστος λειτουργίας.

Ακόμη, στη βελτίωση της αξιοπιστίας του Συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας στην Αττική, στην κάλυψη των αναγκών των πελατών της επιχείρησης από το 2006 και στη βελτίωση της θέσης της Επιχείρησης σε ό,τι αφορά τη συμμόρφωση προς τους περιβαλλοντικούς περιορισμούς που προκύπτουν από τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v