Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alumil: Σημαντική αύξηση μεγεθών ομίλου στο 9μηνο

Αύξηση πωλήσεων κατά 9% και κερδών (προ διαφορών μετατροπής και δικαιωμάτων μειοψηφίας) κατά 58% ανακοίνωσε για το εννεάμηνο του 2003 ο όμιλος Alumil, ο οποίος ενσωματώνει για πρώτη φορά δέκα νέες εταιρίες στον ενοποιημένο ισολογισμό.

Alumil: Σημαντική αύξηση μεγεθών ομίλου στο 9μηνο
Αύξηση πωλήσεων κατά 9% και κερδών (προ διαφορών μετατροπής και δικαιωμάτων μειοψηφίας) κατά 58% ανακοίνωσε για το εννεάμηνο του 2003 ο όμιλος Alumil, ο οποίος ενσωματώνει για πρώτη φορά δέκα νέες εταιρίες στον ενοποιημένο ισολογισμό.

Ειδικότερα, οι πωλήσεις ανήλθαν σε 99,73 εκατ. ευρώ έναντι 91,42 εκ. ευρώ του 9μήνου του 2002. Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 21,95 εκ. ευρώ έναντι 16,157 εκ. ευρώ του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, σημειώνοντας ουσιαστική αύξηση 36%, παρά τα ιδιαίτερα υψηλά λειτουργικά έξοδα που απαιτούνται από τις συνεχιζόμενες επενδύσεις του Ομίλου σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η κερδοφορία του ομίλου (κέρδη ομίλου προ διαφορών μετατροπής και δικαιωμάτων μειοψηφίας) ανήλθε σε 10,75 εκ. ευρώ, έναντι 6,8 εκ. ευρώ του 2002, σημειώνοντας αύξηση 58%.

Τα καθαρά κέρδη Ομίλου (μετά διαφορών μετατροπής και δικαιωμάτων μειοψηφίας) κινήθηκαν εξίσου αυξητικά, σε 8,28 εκ. ευρώ έναντι 6,15 εκ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου, μια άνοδος της τάξης του 35%.

Αξίζει ιδιαίτερα να τονισθεί πως τα παραπάνω αποτελέσματα περιλαμβάνουν για πρώτη φορά το σύνολο σχεδόν των θυγατρικών του Ομίλου (24 από τις 25), αφήνοντας εκτός ενοποιημένου ισολογισμού μόνο τη θυγατρική ALUMIL DEUTSCHLAND (Γερμανία), η οποία βρίσκεται ακόμη σε στάδιο αρχικής οργάνωσης και λειτουργίας.

Σημειώνεται επίσης πως έχει αρθεί το σύνολο των υποθηκών και προσημειώσεων του Ομίλου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, συνολικού ύψους 22 εκ. ευρώ περίπου, γεγονός το οποίο αναδεικνύει την ισχυροποίηση και το κύρος του Ομίλου στην Ελληνική και διεθνή τραπεζική αγορά.

Ο Όμιλος προχώρησε στην ίδρυση της θυγατρικής ALUMIL Coating srb, με έδρα το Βελιγράδι, για την επέκταση της παραγωγικής του δράσης (βρίσκεται σε στάδιο αρχικής οργάνωσης) και με βάση το στρατηγικά δομημένο πλάνο ανάπτυξης που έχει εκπονήσει, προσβλέπει σε περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτών του σε καινούργια προϊόντα και την είσοδο σε νέες αγορές.

Ήδη σε πλήρη παραγωγική διαδικασία βρίσκεται η νέα μονάδα παραγωγής σύνθετων φύλλων αλουμινίου (composite panels) 800.000 τ.μ. ετησίως, τα λεγόμενα J-Bond και η νέα γραμμή παραγωγής προφίλ, δυναμικότητας 20.000 τόνων ετησίως στο Κιλκίς, συνολικής επένδυσης 25 εκ. ευρώ περίπου.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα της μητρικής, οι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση 4% και ανήλθαν σε 89,46 εκ. ευρώ έναντι 86 εκ. ευρώ του 9μήνου του 2002. Η βελτίωση προέρχεται –όπως και το αντίστοιχο περσινό διάστημα- πρωτίστως από την ποσοτική αύξηση των πωλήσεων σε αγορές του εξωτερικού και στην Ελλάδα, τόσο σε πωλήσεις επεξεργασμένου προφίλ, όσο και σε πωλήσεις πολυκαρβονικών φύλλων, σύνθετων πάνελ αλουμινίου (composite panels) και εξαρτημάτων.

Επιπλέον, σημαντική αύξηση της τάξης του 8,2% παρουσίασαν τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) τα οποία ανήλθαν σε 13,49 εκ. ευρώ έναντι 12,46 εκ. ευρώ του αντίστοιχου διαστήματος του 2002. Tα καθαρά κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 7,53 εκ. ευρώ έναντι 6,28 εκ. ευρώ της αντίστοιχης περσινής περιόδου, σημειώνοντας σημαντική αύξηση 12,2%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v