Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Info Quest: Ζημιές 7,2 εκατ. ευρώ στον όμιλο

Ζημίες 7,2 εκ. ευρώ στα προ φόρων αποτελέσματα μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας, παρουσίασε το 9μηνο του 2003 η Info Quest, εξέλιξη που αποδίδεται στη δραστηριότητα και στις επενδύσεις της Q-Telecom.

Info Quest: Ζημιές 7,2 εκατ. ευρώ στον όμιλο
Ζημίες 7,2 εκ. ευρώ στα προ φόρων αποτελέσματα μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας, παρουσίασε το 9μηνο του 2003 η Info Quest, εξέλιξη που αποδίδεται στη δραστηριότητα και στις επενδύσεις της Q-Telecom.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Info Quest ανήλθε στα 327 εκ. ευρώ το 9μηνο του 2003, ενώ σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, ότι εξαιρώντας τη δραστηριότητα αυτή, τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 16,3 εκ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας σε 6,5 εκ. ευρώ.

Στην πληροφορική, η οποία αποτελεί τη βασική πηγή εσόδων της εταιρίας, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε 220,1 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας μείωση περίπου 3% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε 11,6 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 43%, ενώ τα κέρδη προ φόρων από την πληροφορική διαμορφώθηκαν σε 6,5 εκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά περίπου 175% έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου, που οφείλεται κυρίως στη βελτίωση του μικτού περιθωρίου κέρδους.

Αναλυτικότερα, ο κλάδος των προϊόντων παρουσίασε ικανοποιητική πορεία και επέτυχε αύξηση του μεριδίου αγοράς. Ο κλάδος των έργων παρ’ ότι παραμένει παθητικός επιβαρύνοντας κατά 1,3 εκ. ευρώ τα κέρδη προ φόρων, κατά το εννεάμηνο 2003 παρουσίασε σημαντική βελτίωση έχοντας κύκλο εργασιών περίπου 16 εκ. ευρώ λόγω της έναρξης υλοποίησης υπογεγραμμένων συμβάσεων. Αντίστοιχη πορεία αναμένεται και κατά τα επόμενα τρίμηνα.

Τα έσοδα από τις Τηλεπικοινωνίες διαμορφώθηκαν σε 47,2 εκ. ευρώ έναντι 5,5 εκ. ευρώ κατά το εννεάμηνο του 2002, το λειτουργικό αποτέλεσμα EBITDA σε -3,8 εκ. ευρώ και το προ φόρων αποτέλεσμα σε -13,49 εκ. ευρώ. Η σημαντική αύξηση των εσόδων οφείλεται στη δραστηριότητα της Q-Telecom της οποίας η εμπορική λειτουργία ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2002, με αποτέλεσμα τα φετινά αποτελέσματα να μην είναι συγκρίσιμα με τα περυσινά.

Η Q-Telecom κατά το εννεάμηνο του 2003 παρουσίασε κύκλο εργασιών 41 εκ. ευρώ. Τα λειτουργικά της αποτελέσματα EBITDA του εννεαμήνου 2003 διαμορφώθηκαν σε -5,4 εκ. ευρώ, και τα αποτελέσματα προ φόρων σε -13,7 εκ. ευρώ.

Κατά το Γ’ τρίμηνο του 2003 τόσο o κύκλος εργασιών όσο και τα λειτουργικά αποτελέσματα EBITDA και τα αποτελέσματα προ φόρων παρουσίασαν βελτίωση σε σχέση με τα προηγούμενα τρίμηνα ενώ τα λειτουργικά αποτελέσματα EBITDA ήταν θετικά και ανήλθαν σε 0,34 εκ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα προ φόρων του εννεαμήνου του 2003 παρότι αρνητικά ήταν αναμενόμενα με βάση το επιχειρηματικό σχέδιο λόγω του αρχικού σταδίου λειτουργίας της δραστηριότητας.

Τέλος, σημειώνεται ότι η συνεχής βελτίωση των αποτελεσμάτων σε σχέση με τα προηγούμενα τρίμηνα που αναμένεται να συνεχιστεί και κατά τα επόμενα τρίμηνα. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί οι συνδέσεις κινητής και σταθερής τηλεφωνίας κατά το εννεάμηνο έφθασαν περίπου στις 345.000.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v