Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΠΕ:Κατέθεσαν μη δεσμευτική προσφορά για Petrom

Μη δεσμευτική προσφορά για τη συμμετοχή στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την εξαγορά της ρουμανικής Petrom, κατέθεσε σήμερα η εταιρία Ελληνικά Πετρέλαια, η οποία σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, κ. Καραχάλιο, θα αναζητήσει σύμμαχο σε κάποια από τις εταιρίες που θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό.

ΕΛΠΕ:Κατέθεσαν μη δεσμευτική προσφορά για Petrom
Μη δεσμευτική προσφορά για τη συμμετοχή στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού για την εξαγορά της ρουμανικής Petrom, κατέθεσαν σήμερα τα Ελληνικά Πετρέλαια.

Τα Ελληνικά Πετρέλαια, σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου κ. Αθανάσιου Καραχάλιου, θα αναζητήσουν σύμμαχο σε κάποια από τις εταιρίες που θα συμμετάσχει στο διαγωνισμό, έτσι ώστε να διεκδικήσουν από κοινού το μερίδιο συμμετοχής στην Petrom.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τα Ελληνικά Πετρέλαια βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με την αυστριακή OMV και την ουγγρική MOL για να κατέλθουν από κοινού στην τελική φάση του διαγωνισμού.

Το ρουμανικό δημόσιο, προτίθεται να πουλήσει σε πρώτη φάση το 33,34% της επιχείρησης με option για την απόκτηση μέχρι και το 51% αυτής.

Να σημειωθεί ακόμη ότι μη δεσμευτική προσφορά έχουν καταθέσει ακόμη, σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Dow Jones Newswires, η ουγγρική MOL, η Occidental Oil & Gas Corp., και η πολωνική PKN Orlen.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v