Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intralot: Δημόσια προσφορά στην Κύπρο (update)

Την πρόθεσή της να υποβάλει δημόσια προσφορά για το 50% συν μία μετοχή της κυπριακής Royal Highgate Ltd εξέφρασε το βράδυ της Παρασκευής η θυγατρική της Intralot στην Κύπρο, Intralot Betting Operations. Πως εκτιμά η Marfin Hellenic την εξέλιξη, τι βλέπει για τις σχέσεις με ΟΠΑΠ στην Κύπρο.

Intralot: Δημόσια προσφορά στην Κύπρο (update)
Την πρόθεσή της να υποβάλει δημόσια προσφορά για το 50% συν μία μετοχή της κυπριακής Royal Highgate Ltd εξέφρασε το βράδυ της Παρασκευής η θυγατρική της Intralot στην Κύπρο, Intralot Betting Operations.

Η προσφορά είναι 0,12 κυπριακές λίρες ανά μετοχή κάτι που αντιστοιχεί σε premium 1,7% πάνω από το κλείσιμο της Πέμπτης.

Να σημειωθεί ότι η υποβολή της δημόσιας προσφοράς εκ μέρους της Intralot, υπόκειται σε έγκριση εκ μέρους των κυπριακών χρηματιστηριακών αρχών.

Όπως αναφέρει σε σχετικό της report η Marfin Hellenic (21/11), η επιτυχής έκβαση του deal θα στοιχίσει στην Intralot Betting Operation 1,98 εκατ. κυπριακές λίρες ή 3,39 εκατ. ευρώ. Από αυτά, η Intralot Θα συνεισφέρει το 1,86 εκατ. ευρώ.

Όπως εξάλλου σημειώνεται στο report, η πλειοψηφία των μετόχων της Royal Highgate είναι επίσης μέλη του Δ.Σ. και μέτοχοι της Intralot Betting Operation.

Σύμφωνα με τα όσα είναι γνωστά, η Royal Highgate έχει μερίδιο αγοράς 26,5%, ενώ το 2002 ανακοίνωσε πωλήσεις στα 7,5 εκατ. κυπριακές λίρες, καθαρά κέρδη στα 0,14 εκατ. λίρες και EBITDA 0,5 κυπριακές λίρες.

Όπως υπενθυμίζει η Marfin Hellenic, στα τέλη Ιουνίου ο ΟΠΑΠ είχε εκφράσει ενδιαφέρον για την απόκτηση του 90% της Royal Highgate,έναντι περίπου 10 εκατ. ευρώ, προτιμώντας τελικά να τοποθετηθεί στην Global Leisure Limited, έναντι 16 εκατ. ευρώ και στην Cypriot Glory Technology, έναντι 10 εκατ. ευρώ.

Ως συνέχεια της απόφασης του ΟΠΑΠ να εισέλθει ανεξάρτητα για την προς το παρόν ”παρθένα και πολλά υποσχόμενη κυπριακή αγορά” προκαθορισμένου στοιχήματος, η Intralot είναι πλέον σε θέση να εισέλθει στο κυπριακό στοίχημα χωρίς τον ΟΠΑΠ.

Κατά την άποψη της Marfin Hellenic, αν και είναι νωρίς για να ειπωθεί κάτι τέτοιο, δεδομένης της τεχνογνωσίας της Intralot στο συγκεκριμένο πεδίο, ”φαίνεται ότι η Intralot θα είναι καλύτερα τοποθετημένη στη συγκεκριμένη αγορά”.



Στο ίδιο report, η Marfin Hellenic διατηρεί την τιμή στόχο για τη μετοχή της Intralot στα 20,8 ευρώ, καθώς και τη σύσταση για ”outperform”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v