Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Αύξηση πωλήσεων παρά την κρίση

Διανομή μερίσματος 0,40 ευρώ ανά μετοχή και τη διανομή δωρεάν μετοχών (1ν/1π) αποφάσισε η σημερινή τακτική Γ.Σ της Jumbo, ενώ οι πωλήσεις του Ομίλου είναι αυξημένες 15% στο πεντάμηνο της χρήσης παρά την οικονομική κρίση.

  • της Πέννυ Κούτρα
Jumbo: Αύξηση πωλήσεων παρά την κρίση
Διανομή μερίσματος 0,40 ευρώ ανά μετοχή και τη διανομή δωρεάν μετοχών σε αναλογία μία νέα για κάθε μία παλαιά μετοχή (1ν/1π), αποφάσισε η σημερινή τακτική Γενική Συνέλευση της εταιρίας Jumbo η οποία πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή της τάξης του 59,26% των μετόχων.

Δικαιούχοι του μερίσματος θα είναι οι μέτοχοι στο κλείσιμο της συνεδρίασης του Χ.Α. της Τρίτης 16.12.2008. Από την Τετάρτη 17.12.2008 οι μετοχές θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα πληρωμής μερίσματος. Ημερομηνία έναρξης καταβολής μερίσματος ορίστηκε η Δευτέρα 29.12.2008.

Επίσης, ενέκρινε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά το ποσό των 84 εκατ. ευρώ περίπου με κεφαλαιοποίηση εκτάκτων αποθεματικών. Η αύξηση θα πραγματοποιηθεί με τη διανομή μιας νέας δωρεάν μετοχής για κάθε μια παλιά.

Εκτός συζήτησης έμεινε το θέμα τροποποίησης του καταστατικού τη εταιρείας λόγω μη απαιτούμενης απαρτίας και παραπέμφθηκε να συζητηθεί στην επόμενη επαναληπτική Γ.Σ.

Στο περιθώριο της συνέλευσης ο Πρόεδρος του Ομίλου Jumbo, κ.Βακκάκης, ανέφερε ότι το πεντάμηνο της τρέχουσας χρήσης κινείται ικανοποιητικά με αύξηση πωλήσεων άνω του 15% κόντρα στη γενικότερη ύφεση της λιανικής όπως αυτή αποκαλύπτεται στο 2μηνο Οκτωβρίου-Νοεμβρίου.

Επαναβεβαίωσε την εκτίμησή του για αύξηση πωλήσεων και κερδών κατά 15% στην τρέχουσα τριετία, αλλά και τη συνέχιση των επενδύσεών του, που για το έτος 2009 θα αγγίξουν τα 60 εκατ. ευρώ.

Ο κ.Βακκάκης ανέφερε ότι η σοβούσα κρίση έχει και ευνοϊκές επιπτώσεις στην επιχειρηματικότητα γιατί έχει ανακόψει τις ανατιμητικές τάσεις τόσο στις πρώτες ύλες όσο και στις τιμές των παραγωγών ευνοώντας την καταναλωτική δυνατότητα.

Σε ότι αφορά στις επεκτάσεις στο εξωτερικό ο Όμιλος επικεντρώνεται στη Βουλγαρία όπου ήδη λειτουργεί ένα κατάστημά του, ενώ κατέχει και άλλα ακίνητα προς αξιοποίηση.

Σημειώνεται ότι ο πρώτος επενδυτικός κύκλος της Jumbo στη Βουλγαρία προβλέπει τη δημιουργία 12 καταστημάτων εντός οκταετίας. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v