Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στρίντζης: Αύξηση 83,3% στα προ φόρων κέρδη

Κατά 83,3% αυξήθηκαν τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη της ναυτιλιακής εταιρίας Γραμμές Στρίντζη στο 9μηνο έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι, ενώ υψηλότερα κατά 10,6% κινήθηκε και ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για την ίδια περίοδο.

Στρίντζης: Αύξηση 83,3% στα προ φόρων κέρδη
Κατά 83,3% αυξήθηκαν τα ενοποιημένα καθαρά προ φόρων κέρδη της ναυτιλιακής εταιρίας Γραμμές Στρίντζη στο 9μηνο έναντι της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι, ενώ υψηλότερα κατά 10,6% κινήθηκε και ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών για την ίδια περίοδο.

Ειδικότερα, τα κέρδη προ τόκων και αποσβέσεων της εταιρίας σημείωσαν αύξηση κατά 22,6% (25,867 εκατ. ευρώ) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2002, ενώ οι πωλήσεις των Γραμμών Στρίντζη αυξήθηκαν κατά 10,6% και διαμορφώθηκαν στα 105,813 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη κινήθηκαν υψηλότερα κατά 83,3% (6,186 εκατ. ευρώ) έναντι του ποσού των 3,374 εκατ. ευρώ της αντίστοιχης περιόδου πέρυσι.

Η βελτίωση των αποτελεσμάτων του ομίλου αποδίδεται κατά κύριο λόγο στην αύξηση του μεταφορικού έργου επιβατών και Ι.Χ. οχημάτων των γραμμών της ακτοπλοΐας όπου ο όμιλος δραστηριοποιείται.

Επίσης, στην βελτίωση των αποτελεσμάτων συνέβαλε, σύμφωνα με την εταιρία, η καλή πορεία των πλοίων SUPERFERRY II και SEAJET 2 που δραστηριοποιούνται στη γραμμή Ραφήνας – Κυκλάδων καθώς και του πλοίου ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ που είναι δρομολογημένο στη γραμμή Πάτρα – Σάμη Κεφαλονιάς – Ιθάκη.

Η διοίκηση του ομίλου Γραμμές Στρίντζη Ναυτιλιακή Α.Ε. παρουσιάζοντας τα παραπάνω αποτελέσματα διαπίστωσε, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ότι οι αποδόσεις των πλοίων στις γραμμές της ακτοπλοΐας, όπου και έχει επικεντρωθεί η δραστηριότητα του ομίλου, έχουν βελτιωθεί σημαντικά και δικαιώνουν τις επιλογές της για επενδύσεις μεγάλου ύψους που πρόσφατα ολοκληρώθηκαν.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v