Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜIG: Τι ειπώθηκε στη τηλεδιάσκεψη για εξαγορές

Η πρώτη "επένδυση" της MIG μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ των 5 δισ. θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα στο Q1 του 2009, δήλωσε ο κ. Α. Βγενόπουλος, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.

  • του Α. Δαμουλάκη
ΜIG: Τι ειπώθηκε στη τηλεδιάσκεψη για εξαγορές
Η πρώτη "επένδυση" της MIG μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ των 5 δισ. θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα στο α΄ τρίμηνο του 2009, δήλωσε ο Αντιπρόεδρος της εισηγμένης, Ανδρέας Βγενόπουλος, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης.

Ωστόσο υπογράμμισε ότι σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι συνθήκες που θα επικρατούν, δεδομένων των γρήγορων μεταβολών που λαμβάνουν χώρα καθημερινά στις αγορές.

Ο κ. Βγενόπουλος τόνισε ότι τα κεφάλαια από την επικείμενη αύξηση θα τοποθετηθούν σε εταιρίες του χρηματοοικονομικού κλάδου στην Ελλάδα και στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Πρόσθεσε δε ότι το ενδιαφέρον των επενδυτών για την ΑΜΚ παραμένει αναλλοίωτο.

Υπογράμμισε επίσης ότι η MIG έχει ιστορικό πετυχημένων εξαγορών και συγχωνεύσεων, ενώ μετά την ολοκλήρωση της αύξησης κεφαλαίου θα είναι ισχυρότερη.

Σε ό,τι αφορά την απόφαση για την αύξηση του ποσοστού στη MPB ο Αντιπρόεδρος της MIG τόνισε ότι θα πραγματοποιηθεί μέσω της αγοράς, καθώς κανείς μεγάλος θεσμικός επενδυτής δεν έχει εκφράσει την πρόθεση να αποχωρήσει από το μετοχικό κεφάλαιο της τράπεζας.

Ο Αντιπρόεδρος της MIG κατέληξε λέγοντας ότι η ώρα της MIG πλησιάζει και πλησιάζει γρήγορα, υπογραμμίζοντας ότι θα ανακοινωθούν σημαντικές επενδύσεις που θα ικανοποιήσουν τους μακροχρόνιους μετόχους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v