Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΤΕ: Ολοκληρώθηκε έκδοση καλυμμένων ομολόγων

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι στις 28/11/2008 προέβη στην έκδοση δύο σειρών καλυμμένων ομολογιών ποσού 1 δισ. ευρώ έκαστη και με ετήσιο επιτόκιο ΕΚΤ πλέον περιθωρίου 0,65% και 0,70% αντίστοιχα.

ΕΤΕ: Ολοκληρώθηκε έκδοση καλυμμένων ομολόγων
Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι, με σκοπό την περαιτέρω ενίσχυση των εναλλακτικών πηγών άντλησης κεφαλαίων, στις 28/11/2008 προέβη στην έκδοση δύο σειρών καλυμμένων ομολογιών ποσού 1 δισ. ευρώ έκαστη, διάρκειας 5 και 6 ετών αντίστοιχα (με δυνατότητα παράτασης ενός έτους) και με ετήσιο επιτόκιο ΕΚΤ πλέον περιθωρίου 0,65% και 0,70% αντίστοιχα.

Η έκδοση έλαβε χώρα στο πλαίσιο προγράμματος έκδοσης καλυμμένων ομολογιών μέχρι το ποσό 10 δισ. ευρώ με κύρια εξασφάλιση (κάλυμμα) στεγαστικά δάνεια και με βάση προηγούμενη έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Οι δύο σειρές καλυμμένων ομολογιών αξιολογήθηκαν από τους οίκους πιστοληπτικής διαβάθμισης Moody's και Fitch με την ανώτερη πιστοληπτική διαβάθμιση "Aaa" και "ΑΑΑ" αντίστοιχα.

Οι εκδοθείσες καλυμμένες ομολογίες εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο Αξιών του Λουξεμβούργου, διατέθηκαν με ιδιωτική τοποθέτηση και επαναποκτήθηκαν στην ίδια τιμή έκδοσης με σκοπό την επαναδιάθεσή τους σε θεσμικούς επενδυτές ανάλογα με τις επικρατούσες συνθήκες στις διεθνείς αγορές.

Μέχρι την εν λόγω επαναδιάθεση οι καλυμμένες ομολογίες θα χρησιμοποιηθούν ως ασφάλεια για την άμεση άντληση ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος, δυνάμει της ισχύουσας ελληνικής και ευρωπαϊκής τραπεζικής νομοθεσίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v