Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Πέντε "μνηστήρες" για την Cosmofon

Ούτε μια, ούτε δυο, αλλά… πέντε μεγάλες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες φέρονται να εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση της Cosmofon, θυγατρικής εταιρείας του ΟΤΕ στα Σκόπια.

  • του Ηλία Ντράλλου
ΟΤΕ: Πέντε μνηστήρες για την Cosmofon
Ούτε μια, ούτε δυο, αλλά… πέντε μεγάλες τηλεπικοινωνιακές εταιρείες φέρονται να εκδήλωσαν ενδιαφέρον για την απόκτηση της Cosmofon, θυγατρικής εταιρείας του ΟΤΕ στα Σκόπια.

Σύμφωνα με αναφορές ειδησεογραφικών μέσων της γείτονας χώρας, η πώληση της εταιρείας έχει συγκεντρώσει το βλέμμα εταιρειών με σημαντική παρουσία στις χώρες προέλευσής τους.

Μετά την κρατική σλοβενική εταιρεία Telekom Slovenije, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι προτίθεται να συμμετάσχει στο διαγωνισμό πώλησης της θυγατρικής- στο πλαίσιο των προσπαθειών επέκτασης που ακολουθεί στην περιφέρεια της ΝΑ Ευρώπης- δημοσιογραφικές πηγές ανέφεραν ότι εκδήλωσαν ενδιαφέρον η μεγαλύτερη τουρκική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Turkcell, η ιταλική Wind η νορβηγική Telenor και η αυστριακή Telekom Austria.

Η Cosmofon είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρίας κινητής τηλεφωνίας στην πΓΔΜ και η πώλησή της καθίσταται υποχρεωτική, καθώς μετά την είσοδο της Deutsche Telekom στον ΟΤΕ δημιουργούνται μονοπωλιακές συνθήκες στα Σκόπια, εξαιτίας της δραστηριοποίησης των γερμανών μέσω της T-Mobile, του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού πάροχου στην αγορά κινητής τηλεφωνίας στην πΓΔΜ.

Σημειώνεται ότι η Cosmofon αναμένεται να πωληθεί εντός των επόμενων μηνών και στελέχη του ΟΤΕ εκτιμούν ότι η διαδικασία μεταβίβασης της εταιρείας θα έχει κατά πάσα πιθανότητα ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2009, ενώ θεωρούν ότι το τίμημα θα είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό για τον Οργανισμό. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι τα μέσα ενημέρωσης στα Σκόπια έχουν προβλέψει ότι το ποσό θα ξεπεράσει τα 200 με 250 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι για την πώληση της Cosmofon είναι οι οίκοι N.M. ROTHSCHILD and Sons Ltd και EFG TELESIS FINANCE ΑΕΠΕΥ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v