Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΙG: Στα 190 εκατ. τα καθαρά κέρδη 9μήνου

Στα 190 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 50%, διαμορφώθηκαν τα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες της Marfin Investment Group στο εννεάμηνο. Στα 6,17 ευρώ η εσωτερική αξία. Τι δήλωσε ο Α. Βγενόπουλος.

Στα 190 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 50%, διαμορφώθηκαν τα ενοποιημένα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας της Marfin Investment Group.

Ειδικότερα, η Marfin Investment Group (MIG) ανακοίνωσε σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα για το εννεάμηνο του 2008. Ο όμιλος εμφανίζει σημαντική κερδοφορία κατά την περίοδο αυτή, καθώς τα ενοποιημένα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε 190 εκατ. ευρώ έναντι 127,3 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2007 παρουσιάζοντας αύξηση κατά 50%.

Τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBIΤDA) ανήλθαν σε 298,7 εκατ. ευρώ έναντι 187,5 εκατ. ευρώ (pro forma) το 2007, σημειώνοντας αύξηση κατά 59,3%. Τα ίδια κεφάλαια ανήλθαν σε 4,8 δισ. ευρώ και η ρευστότητα σε 1,578 δισ. ευρώ, που αντιστοιχεί στο 20% του ενεργητικού του ομίλου.

Παρά τις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες των αγορών, η εσωτερική αξία της εταιρίας στις 30/9/2008 ήταν 5,79 ευρώ και συνυπολογίζοντας την επιστροφή κεφαλαίου, 0,38 ευρώ ανά μετοχή, ανέρχεται σε 6,17 ευρώ, σε σχέση με 6,21 ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο. Τα αποτελέσματα αυτά επιτεύχθηκαν σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον το οποίο επηρεάζει ακόμα τις διεθνείς χρηματαγορές και κεφαλαιαγορές.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο αντιπρόεδρος της Marfin Investment Group (MIG), κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, δήλωσε:

"Οι δραματικές εξελίξεις στις αγορές οδήγησαν στον επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής μας με έμφαση την επέκταση υφιστάμενων εταιριών του ομίλου σε αμυντικούς τομείς, τη μερική αποεπένδυση σε κάποιες από τις συμμετοχές μας και τη λήψη μέτρων ώστε να διατηρηθεί και να βελτιωθεί η κερδοφορία.

Είναι φανερό ότι η αναθεώρηση της στρατηγικής μας έγκαιρα, από τον Οκτώβριο 2007, αποδεικνύεται σωστή καθώς επέτρεψε να έχουμε ισχυρή κεφαλαιακή δομή με υψηλό επίπεδο ρευστότητας, η οποία αναμένεται να ενισχυθεί περισσότερο με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες που εξελίσσονται.

Το σημερινό περιβάλλον δημιουργεί ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες τις οποίες είμαστε προετοιμασμένοι να αξιοποιήσουμε. Στη σημερινή αγορά η πρόσβαση σε κεφάλαια θεωρείται ιδιαίτερης σημασίας για την επιτυχημένη εκμετάλλευση ευκαιριών. Αισθανόμαστε ότι η προτεινόμενη αύξηση κεφαλαίου αποτελεί σημαντική στρατηγική κίνηση προς την κατεύθυνση αυτή.

Η οικονομική ευελιξία της MIG, σε συνδυασμό με την ετοιμότητά της να αξιοποιήσει διάφορες ευκαιρίες που αναδεικνύονται από τις συνθήκες της αγοράς, μας επιτρέπει να επαναλάβουμε τις θετικές εκτιμήσεις μας για το οικονομικό έτος 2008".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v