Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Q&R: Παρουσίαση στον ΣΜΕΧΑ

Την εταιρική της ταυτότητα η οποία συνδυάζει τρεις βασικές δραστηριότητες σε ισάριθμα business units, καθώς και τις εταιρίες που απαρτίζουν τον όμιλο παρουσίασε η διοίκηση της Quality & Reliability στον ΣΜΕΧΑ.

Q&R: Παρουσίαση στον ΣΜΕΧΑ
Tα οικονομικά μεγέθη, οι δραστηριότητες οι προοπτικές και η στρατηγική ανάπτυξης, καθώς επίσης και οι τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την εταιρία, παρουσίασε η διοίκηση της Quality & Reliability την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2003 στον ΣΜΕΧΑ.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον κ. Παναγιώτη Πασχαλάκη, Πρόεδρο της εταιρίας και τον κ. Θεόδωρο Καραγιάννη, Αντιπρόεδρο της εταιρίας.

Στην παρουσίαση έγινε εκτενή αναφορά στην πολυσχιδή εταιρική ταυτότητα η οποία συνδυάζει τρεις βασικές δραστηριότητες σε ισάριθμα business units : Την ανάπτυξη Ολοκληρωμένων Πληροφορικών Συστημάτων για φορείς και οργανισμούς του ευρύτερου Δημόσιου τομέα, την ανάπτυξη και εμπορική εκμετάλλευση του προϊόντος ORAMA ERP για μεσαίες και μεγάλες Ιδιωτικές επιχειρήσεις καθώς και την υλοποίηση έργων πληροφορικής για πελάτες και οργανισμούς του εξωτερικού. Ο συνδυασμός των τριών αυτών διαφορετικών δραστηριοτήτων προσφέρει οικονομική ασφάλεια και δημιουργεί τεράστιες αναπτυξιακές προοπτικές.

Επίσης από πλευράς της διοίκησης της εταιρίας έγινε παρουσίαση όλων των εταιριών που απαρτίζουν σήμερα τον όμιλο της Q&R καταδεικνύοντας την συνέργια που αναπτύσσεται εντός του ομίλου ώστε αυτός να είναι σε θέση σήμερα να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών το οποίο μπορεί να καλύψει σύνθετες ανάγκες επιχειρήσεων και οργανισμών του Ιδιωτικού και ευρύτερου Δημόσιου τομέα.

Σήμερα ο Όμιλος της Q&R περιλαμβάνει τις εταιρίες, COMPUTER SOLUTIONS Α.Ε.Β.Ε., η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού στο χώρο της υγείας, EUROPEAN PROFILES Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των μελετών πληροφορικής και ειδικότερα στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης,INTEGRATION K.E.K. A.E., ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα επαγγελματικής κατάρτισης στη χώρα μας.

Επίσης, την INTERNET STORE Α.Ε., η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου και την DIGITAL BANK, η οποία ειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού στον τραπεζικό και ευρύτερο χρηματοπιστωτικό χώρο.

Τέλος, την Q&R International S.A., η οποία αναλαμβάνει την υλοποίηση ερευνητικών έργων σε χώρες της Δυτικής και Ανατολικής Ευρώπης, την Q&R Investments ltd , η οποία θα αποτελέσει τον επενδυτικό βραχίονα της Q&R για την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, την ΑLATUS ltd, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της πληροφορικής στην Πολωνική αγορά και την Revolution Ltd, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο της πληροφορικής στην αγορά της Ουγγαρίας.

Τέλος αναφορικά με τα μελλοντικά επενδυτικά σχέδια της εταιρίας αναφέρθηκε ότι η Q&R συνεχίζει να αξιολογεί διάφορες επενδυτικές ευκαιρίες στον χώρο της πληροφορικής της Ελλάδας και του εξωτερικού ώστε να είναι σε θέση να προχωρήσει σε κάποια από αυτές εφόσον κριθεί συμφέρουσα και οι συνθήκες τις αγοράς κατάλληλες.

Η εταιρία Q&R, όντας η βασική επιχειρηματική μονάδα ανάπτυξης και παραγωγής λογισμικού του Ομίλου Πουλιάδη, με πολυετή εμπειρία στο χώρο της Πληροφορικής στην Ελλάδα, συνεχίζει την ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία της, αυξάνοντας συνεχώς τον αριθμό των εγκαταστάσεών της και διευρύνοντας διαρκώς το πελατολόγιό της, τόσο στον Ιδιωτικό όσο και στον Δημόσιο τομέα.

Στην εκδήλωση έγινε επίσης αναφορά στο εκτεταμένο ο πελατολόγιο της Q&R στο οποίο συμπεριλαμβάνονται περισσότερες από 100 μεγάλες επιχειρήσεις του Ιδιωτικού τομέα, καθώς και πάνω από 40 μεγάλοι Οργανισμοί, Υπουργεία και άλλες Υπηρεσίες του ευρύτερου Δημοσίου τομέα και της Ευρωπαϊκής επιτροπής.

Ενδεικτικοί πελάτες Δημοσίου της Q&R είναι οι: ΥΠΕΧΩΔΕ, ΟΣΕ, ΟΓΑ, Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης (ΕΚΔΔ), Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος, Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Υπουργείο Εργασίας, Υπουργείο Εργασίας, ΕΥΔΑΠ, ΕΘΕΛ, Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ), Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v