Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Εξετάζει επέκταση μέσω εξαγορών στη Βουλγαρία

Την επέκταση στην αγορά της Βουλγαρίας, μέσω εξαγορών εταιριών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της ενέργειας, εξετάζει η ΔΕΗ, η οποία παράλληλα ενδιαφέρεται για εξαγορά ποσοστού της ΔΕΠΑ, ενώ όσον αφορά στα μεγέθη 9μήνου αναμένονται ”ικανοποιητικά”.

ΔΕΗ: Εξετάζει επέκταση μέσω εξαγορών στη Βουλγαρία
Την πιθανότητα εξαγορών στη Βουλγαρία εξετάζει η ΔΕΗ, στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης ενός αριθμού εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας στη γειτονική χώρα, σύμφωνα με δηλώσεις του οικονομικού διευθυντή, Γ. Αναστασιάδη, σε διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Ο ίδιος σημείωσε πως υπάρχει γενικότερα ενδιαφέρον για όλες τις χώρες της περιοχής, επισημαίνοντας πως το σημαντικό είναι να υπάρξει ενδιαφέρουσα επενδυτική προοπτική.

Εξάλλου, όπως αναφέρει η Marfin Hellenic στο πρωινό της report (17/11/2003), μια από τις κύριες στρατηγικές προτεραιότητες της Επιχείρησης είναι η εκμετάλλευση μακροπρόθεσμων προοπτικών ανάπτυξης όπως η επέκταση στις γειτονικές χώρες, με την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλίσει ικανοποιητικές αποδόσεις από τις επενδύσεις.

Η Βουλγαρία έχει ανακοινώσει πως θα προχωρήσει σε πώληση 7 εταιριών διανομής ηλεκτρικού ρεύματος έως το τέλος του χρόνου, στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων στον τομέα ενέργειας.

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε επίσης πως η ΔΕΗ βρίσκεται σε συζητήσεις με την κυβέρνηση για τους όρους με τους οποίους θα ασκηθεί η option της ΔΕΗ για την εξαγορά του 35% στη ΔΕΠΑ, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει χρονικό περιθώριο γαι την άσκηση της option ούτε ”υπάρχει όρος ο οποίος να συνδέει την άσκησή της με τον στρατηγικό επενδυτή”.

Τέλος, και όσον αφορά στα μεγέθη εννεαμήνου, τα οποία αναμένεται να ανακοινωθούν στο τέλος Νομεβρίου, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε πως έχουν κινηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα, καθώς, όπως πρόσθεσε, θα επηρεαστούν θετικά από την αύξηση της ζήτησης και την υποχώρηση της τιμής του δολαρίου, εξέλιξη που θα αντισταθμίσει την αύξηση της τιμής του πετρελαίου διεθνώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v