Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Τι ειπώθηκε στο conference call

Το 2008 οι ζημιές της ΔΕΗ θα είναι τουλάχιστον 220 εκατ. ευρώ, ενώ η σημαντική ανάκαμψη θα έλθει το 2009 τόνισε η διοίκηση της ΔΕΗ, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με το πρωινό report της Εθνικής - P&K.

ΔΕΗ: Τι ειπώθηκε στο conference call
Για το σύνολο της χρήσης οι ζημιές της ΔΕΗ θα είναι τουλάχιστον 220 εκατ. ευρώ, ενώ η σημαντική ανάκαμψη θα έλθει το 2009 τόνισε η διοίκηση της ΔΕΗ,  κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, σύμφωνα με το πρωινό report (28/11) της Εθνικής - P&K.

Μεταξύ άλλων, κατά τη διάρκεια του conference call, αναφέρθηκαν τα εξής:

- Οι δαπάνες για τις εκπομπές CO2 αναμένεται να φθάσουν τα 120-130 εκατ. ευρώ το 2008 και να αυξηθούν ελαφρώς το 2009.

- Η διοίκηση έκανε λόγο για κεφαλαιακές δαπάνες ύψους 1,050 δισ. ευρώ το 2008, κυρίως λόγω των προγραμματισμένων πληρωμών για την κατασκευή της μονάδας στο Αλιβέρι και για δαπάνες που σχετίζονται με το δίκτυο διανομής. Το καθαρό χρέος για το σύνολο της χρήσης αναμένεται στα 4,4 δισ. ευρώ, δηλαδή στο επίπεδο του εννεαμήνου περίπου.

- Αναφορικά με τον διαγωνισμό για την Μεγαλόπολη, οι τεχνικές προσφορές βρίσκονται στην φάση της αξιολόγησης και η διοίκηση της ΔΕΗ εκτιμά πως το έργο θα ανατεθεί την Άνοιξη του 2009 και πως η μονάδα θα τεθεί σε λειτουργία το 2012.

- Η διοίκηση δεν αναμένει σημαντικές αλλαγές στον ρυθμό ανάπτυξης του όγκου τους επόμενους μήνες.
 
- Αναφορικά με τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με την ΔΕΠΑ, η ΔΕΗ αναμένει ότι θα λάβει έκπτωση στις τιμές αγοράς φυσικού αερίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v