Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βρετανική εισβολή στο προκαθορισμένο στοίχημα

Την πρόθεσή της να εισέλθει στο προκαθορισμένο στοίχημα, χώρο στον οποίο ο ΟΠΑΠ έχει σήμερα βάσει νόμου το μονοπώλιο, ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης στους Ελληνες δημοσιογράφους η μεγάλη βρετανική εταιρία παιγνίων Stanley Leisure. Δηλώνουν μάλιστα ότι, αν δεν έλθουν σε συνεννόηση με το Δημόσιο, θα προχωρήσουν σε διοργάνωση παιγνίων μέσω Βρετανίας!

Βρετανική εισβολή στο προκαθορισμένο στοίχημα
του Σταμάτη Ζαχαρού

Την πρόθεσή της να ξεκινήσει να δραστηριοποιείται στην αγορά προκαθορισμένου στοιχήματος εξέφρασε σε συνάντηση με δημοσιογράφους η βρετανικών συμφερόντων Stanley Leisure, μια απο τις μεγαλύτερες εταιρίες τυχερών παιχνιδιών στον κόσμο.

Όπως εξήγησαν εκπρόσωποί της, η βρετανική εταιρία, που δραστηριοποιείται από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 με πολλά προβλήματα στην Ιταλία, δικαιώθηκε την περασμένη εβδομάδα από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο σε ό,τι αφορά τη δυνατότητα που έχει να διενεργεί προκαθορισμένο στοίχημα σε οποιαδήποτε χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφόσον η διοργάνωση παιχνιδιού γίνεται σε χώρα που η νομοθεσία το επιτρέπει.

Πρακτικά κάτι τέτοιο σημαίνει ότι η εταιρία (και όποια άλλη ενδιαφερόμενη) μπορεί να διενεργεί προκαθορισμένο στοίχημα χωρίς να υπόκειται στους νόμους της κάθε χώρας, εφόσον η διοργάνωση γίνεται στη Βρετανία και φυσικά πληρώνει φόρους για τη λειτουργία της στο εξωτερικό στη χώρα στην οποία εδρεύει.

Η απόφαση της Stanley Leisure ταράζει τα νερά στην αγορά του ελληνικού τζόγου, καθώς η ελληνική νομοθεσία προβλέπει ότι ο ΟΠΑΠ διατηρεί το μονοπώλιο μέχρι το 2007 και επομένως η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να αποφασίσει εάν θα επιτρέψει στη βρετανική εταιρία να διενεργεί εδώ το παιχνίδι και φυσικά να απολαμβάνει η κυβέρνηση τους αντίστοιχους φόρους.

Αυτή είναι και η πρόθεση της Stanley Leisure, όπως εκφράστηκε μέσω των εκπροσώπων της, και για τον σκοπό αυτό θα επιχειρήσει να έρθει σε συνεννόηση με την ελληνική κυβέρνηση.

Σε άλλη περίπτωση, πάντως, οι Βρετανοί φέρονται αποφασισμένοι να εγκατασταθούν στην ελληνική αγορά –η οποία σημειωτέον είναι από τις μεγαλύτερες του κόσμου σε απόλυτα νούμερα- ακόμη και αν χρειάζεται να διενεργούν το παιχνίδι στη Βρετανία.

Οι Βρετανοί στις επόμενες ημέρες θα αναζητήσουν συνεταίρο για την ελληνική αγορά, ενώ προτίθενται να έρθουν σε συμφωνία και με καταστηματάρχες που θα διαθέτουν το προϊόν τους.

Αξίζει επίσης να επισημανθεί ότι σκοπεύουν να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους άμεσα, καθώς στόχος τους είναι να προλάβουν το επερχόμενο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, τον Ιούνιο του 2004.

Σημειώνεται ότι η Stanley Leisure είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες διενέργειας στοιχημάτων στον κόσμο και έχει στην ιδιοκτησία της 51 καζίνο και 1.000 πρακτορεία διενέργειας στοιχήματος στη Βρετανία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v