Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Τι είπε για δάνεια και Τουρκία

Η Εθνική διαθέτει μεγαλύτερη δανειακή έκθεση στις μεγάλες επιχειρήσεις και σε εταιρίες του δημοσίου παρά σε μικρότερες τόνισε ο Α. Θωμόπουλος τονίζοντας παράλληλα ότι έχουν κάνει αντιστάθμιση κινδύνου στην τουρκική λίρα.

  • του Άρη Δαμουλάκη
Εθνική: Τι είπε για δάνεια και Τουρκία
Η Εθνική διαθέτει μεγαλύτερη δανειακή έκθεση στις μεγάλες επιχειρήσεις και σε εταιρίες του δημοσίου παρά στις μικρότερες τόνισε ο CFO του ομίλου Α. Θωμόπουλος αναφερόμενος στην επιχειρηματική πίστη, τονίζοντας παράλληλα ότι έχει γίνει αντιστάθμιση κινδύνου στην τουρκική λίρα.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Θωμόπουλος κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης μια υποτίμηση του τουρκικού νομίσματος θα είχε ουδέτερη επίδραση για την Εθνική λόγω της αντιστάθμισης του κινδύνου.

Σε ό,τι αφορά τα δάνεια τόνισε ότι η έκθεση της Εθνικής σε δάνεια προς κατασκευές και ναυτιλία είναι ελάχιστη.

Ο κ. Θωμόπουλος εξέφρασε τη θέση ότι η πλήρης θετική επίδραση από τη Finansbank στον όμιλο της Εθνικής θα εμφανιστεί από το 2009, ενώ διευκρίνισε ότι οι καταθέσεις της τράπεζας έχουν ενισχυθεί κατά 46% από την αρχή του 2008.

Αναφορικά με τη συμμετοχή της Εθνικής στο σχέδιο στήριξης υπογράμμισε ότι η τράπεζα διαθέτει ρευστότητα αλλά απαιτείται συντονισμένη αντίδραση μεταξύ των τραπεζών και ως εκ τούτου η Εθνική θα συμμετάσχει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v