Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΛΒΟ: Παραγγελία 20 τζιπ από Αλβανία

Τη παραγγελία τζίπ τύπου Mercedes 290 GDT, ύψους 1,5 εκατ. δολ. περίπου, για 20 οχήματα από την Αλβανία, ανακοίνωσε η εταιρία ΕΛΒΟ του ομίλου Μυτιληναίος. Η αποπληρωμή θα γίνει με scrap.

ΕΛΒΟ: Παραγγελία 20 τζιπ από Αλβανία
Τη παραγγελία τζιπ τύπου Mercedes 290 GDT, ύψους 1,5 εκατ. δολ. περίπου, για 20 οχήματα από την Αλβανία, ανακοίνωσε η εταιρία ΕΛΒΟ του ομίλου Μυτιληναίος.

Πρόκειται για την έναρξη της προσπάθειας, της ΕΛΒΟ, για επέκταση των πωλήσεων στις -υπό πλήρη αναδιοργάνωση- Ενοπλες Δυνάμεις των χωρών της Βαλκανικής.

Οπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, λόγω της οικονομικής στενότητας στη γειτονική χώρα, η αποπληρωμή των οχημάτων στην ΕΛΒΟ θα γίνει με scrap από παλιά άρματα μάχης, οχήματα και οπλικά συστήματα (barter agreement).

Η τιμή πώλησης και οι λοιποί όροι είναι όμοιοι με αυτούς των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, η δε συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των προσεχών 9 μηνών.

Τα γνωστά στην Ελλάδα τζιπ τύπου Mercedes 290 GDT, κατασκευάζει η ΕΛΒΟ στο εργοστάσιο της Σίνδου από το 1986. Η Ελληνική Προστιθέμενη Αξία έχει πλέον ξεπεράσει το 50%, και η ΕΛΒΟ θεωρείται από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στον κόσμο για τον δημοφιλή αυτό τύπο τζιπ. Προ έτους είχε κλειστεί συμφωνία, που εκτελείται ήδη για 243 τζιπ στις Ενοπλες Δυνάμεις της Κύπρου.

Τέλος, επισημαίνεται ότι η σταδιακή ένταξη των Βαλκανικών Χωρών στο ΝΑΤΟ και τις Ευρωπαϊκές αμυντικές δομές επιβάλει την ριζική αναδιάρθρωση των στρατών των χωρών αυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v