Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Καθησυχαστική για μεγέθη, μέρισμα η διοίκηση

Καθησυχαστική τόσο για το δ' τρίμηνο όσο και για το 2009 εμφανίστηκε η διοίκηση του ΟΤΕ στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου του οργανισμού.

  • του Γιώργου Φλώκα
ΟΤΕ: Καθησυχαστική για μεγέθη, μέρισμα η διοίκηση
Καθησυχαστική τόσο για το δ' τρίμηνο όσο και για το 2009 εμφανίστηκε η διοίκηση του ΟΤΕ στο πλαίσιο τηλεδιάσκεψης μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου του οργανισμού.

Ειδικότερα, αναφορικά με το δ' τρίμηνο, η διοίκηση του ΟΤΕ τόνισε ότι δεν έχει διαπιστώσει κάποια αλλαγή στις τάσεις και, η όποια μείωση στα έσοδα από την εγχώρια σταθερή τηλεφωνία, θα αντισταθμιστεί από την αύξηση μεγεθών στην κινητή τηλεφωνία.

Αν και για το 2009 οι προβλέψεις είναι πιο δύσκολες, η διοίκηση του ΟΤΕ τόνισε ότι δεν έχει διαπιστώσει μέχρι στιγμής κάποιο πλήγμα στα μεγέθη της από την οικονομική επιβράδυνση. Έτσι, προέβλεψε ότι το περιθώριο EBITDA του ομίλου θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα με το 2008. 

Παράλληλα, η διοίκηση του ΟΤΕ εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι ισχυρές ταμειακές ροές θα επιτρέψουν τη διατήρηση του μερίσματος και για το 2009, στα ίδια επίπεδα με αυτά του 2008.

Σχολιάζοντας τα μεγέθη εννεαμήνου, η διοίκηση του ΟΤΕ τόνισε ότι ο οργανισμός εμφάνισε τα ισχυρότερα EBITDA των τελευταίων δυο ετών, επισημαίνοντας και τη θετική συμβολή σε επίπεδο EBITDA και από τη θυγατρική στη Ρουμανία, Romtelecom, για δεύτερο συνεχόμενο τρίμηνο.

Παράλληλα, προέβλεψε ότι οι κεφαλαιακές δαπάνες του ομίλου για το σύνολο της εφετινής χρήσης θα διαμορφωθούν στα 950 εκατ. ευρώ και το 2009 στο 1 δισ. ευρώ.

Σχολιάζοντας την αδυναμία στα μεγέθη από την εγχώρια σταθερή τηλεφωνία, η διοίκηση του ΟΤΕ εσημείωσε ότι η απώλεια νέων γραμμών είναι ίδια με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο, τονίζοντας όμως ότι οι τιμές που προσφέρει στην παρούσα φάση ο ανταγωνισμός δεν είναι διατηρήσιμες.

Αναφορικά με τη Romtelecom, η διοίκηση του οργανισμού σημείωσε την πολύ καλή απόδοση της θυγατρικής τον Οκτώβριο, εκτιμώντας ότι όλες οι ενδείξεις παραπέμπουν και σε ένα πολύ καλό δ' τρίμηνο.

Τέλος, η διοίκηση του ΟΤΕ επεσήμανε ότι η νέα σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου και οι αλλαγές του καταστατικού στο πλαίσιο της συμφωνίας με την Deutsche Telekom θα εγκριθούν από έκακτη γενική συνέλευση των μετόχων.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v