Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αύξηση τζίρου & κερδών προ φόρων για την Space

Αύξηση στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, στα λειτουργικά κέρδη της (EBITDA) και στα κέρδη προ φόρων, παρουσίασε η Space Hellas στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης.

Αύξηση τζίρου & κερδών προ φόρων για την Space
Αύξηση στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών, στα λειτουργικά κέρδη της (EBITDA) και στα κέρδη προ φόρων, παρουσίασε η Space Hellas στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης.
 
Αναλυτικότερα, ο κύκλος εργασιών του ομίλου αυξήθηκε κατά 23,6% και έφτασε τα 36,7 εκ. ευρώ από 29,7 εκ. ευρώ που ήταν το εννιάμηνο του 2007.

Παράλληλα με τον κύκλο εργασιών, ανοδικά κινήθηκαν τόσο τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (ΕΒΙΤDΑ), όσο και τα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ).

Πιο συγκεκριμένα, το ενοποιημένο EBITDA αυξήθηκε κατά 17% και ανήλθε σε 3,6 εκ. ευρώ έναντι 3,07 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο και τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων του oμίλου αυξήθηκαν κατά 6,5% και ανήλθαν σε 1,99 εκ. ευρώ έναντι 1,87 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Στα κέρδη μετά από φόρους, παρουσιάζεται μια μείωση της τάξεως του 28% σε 1,4 εκ. ευρώ από 1,8 εκ. ευρώ. Η μείωση αυτή προέρχεται από το γεγονός της αύξησης των φόρων (580 χιλ. ευρώ έναντι 65 χιλ. ευρώ το 2007), καθώς ο όμιλος μέχρι το 2007 συμψήφιζε ζημιές προηγούμενων ετών.

Σε επίπεδο εταιρίας, ο κύκλος εργασιών ανήλθε σε 36,44 εκ. ευρώ έναντι 29,4 εκ. ευρώ του εννιαμήνου του 2007, με EBITDA 3,5 εκ. ευρώ έναντι 2,9 εκ. ευρώ του εννιαμήνου του 2007.

Τέλος, ταυτόχρονα με τη σημαντική ανάπτυξη των εσόδων της Space Hellas, οι λειτουργικές ταμειακές ροές της παρουσιάζονται θετικές, τόσο σε επίπεδο ομίλου όσο και σε επίπεδο εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v