Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φουρλής:Κεφαλαιακά κέρδη 46,8 εκ. € από Kωτσόβολο

Συνολική υπεραξία ύψους 46,8 εκατ.ευρώ από την πώληση του συνόλου της συμμετοχής του στην Κωτσόβολος προς τον όμιλο Dixon’s καταγράφει ο όμιλος Φουρλή από το 2004 έως και εχθές που ολοκληρώθηκε η συμφωνία αποεπένδυσης.

  • της Πέννυς Κούτρα
Φουρλής:Κεφαλαιακά κέρδη 46,8 εκ. € από Kωτσόβολο
Συνολική υπεραξία ύψους 46,8 εκατ.ευρώ από την πώληση του συνόλου της συμμετοχής του στην Κωτσόβολος προς τον βρετανικό πολυεθνικό όμιλο Dixon’s καταγράφει ο όμιλος Φουρλή από το 2004 έως και εχθές, οπότε ολοκληρώθηκε η συμφωνία τμηματικής αποεπένδυσης.

Ο όμιλος από τη στιγμή που αποφάσισε να αποσυρθεί από τη λιανική ηλεκτρικών, σε μια εποχή που διαφαινόταν η όξυνση του ανταγωνσιμού στον κλάδο, έχει συνολικά εισπράξει 74,98 εκατ.ευρώ για το 41% της Κωτσόβολος, ποσά που διέθεσε τόσο για την ανάπτυξη του core business του (χονδρική ηλεκτρικών, λιανική αθλητικών και οικιακού εξοπλισμού) όσο και για τη μείωση του δανεισμού του.

Ειδικότερα, κατά την πρώτη φάση πώλησης ποσοστού 21% της Κωτσόβολος προς την Dixon’s το Σεπτέμβριο του 2004, ο όμιλος εισέπραξε συνολικά 29,9 εκατ.ευρώ ενώ η καθαρή υπεραξία που προέκυψε ανήλθε στα 16,4 εκατ.ευρώ. Στην επόμενη φάση πώλησης επιπλέον 10% της Κωτσόβολος το Σεπτέμβριο του 2006, ο όμιλος εισέπραξε συνολικά 17 εκατ.ευρώ εκ των οποίων τα 7,01 εκατ.ευρώ ήταν καθαρά κεφαλαιακά κέρδη.

Τέλος, το Νοέμβριο του 2008 ο όμιλος προχώρησε στην πώληση του τελευταίου ποσοστού συμμετοχής του ύψους 10%, έναντι 28,08 εκατ.ευρώ, το οποίο θα εισπράξει εξ ολοκλήρου σε μετρητά.

Το κέρδος της εταιρίας από την πώληση για τη χρήση του 2008 ανέρχεται σε 23,39 εκατ.ευρώ. Από αυτά 12,20 εκατ.ευρώ λογιστικοποίηθηκαν ως πρόβλεψη εντός του τρίτου τριμήνου του 2008, η οποία βασίστηκε στην ελάχιστη εγγυημένη τιμή εξάσκησης του δικαιώματος πώλησης, ενώ το υπόλοιπο θα συμπεριληφθεί στις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του 2008.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v