Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Sprider: Κάμψη τζίρου στο δ’ τρίμηνο

Σταθερή ανάπτυξη δικτύου σε Ελλάδα και εξωτερικό, απ' όπου εκτιμάται ότι θα προκύψει και η μελλοντική αύξηση μεγεθών προγραμματίζει ο όμιλος Sprider, o οποίος αναγνωρίζει ότι η κρίση πρόκειται να επηρεάσει τη λιανική.

  • της Πέννυς Κούτρα
Sprider: Κάμψη τζίρου στο δ’ τρίμηνο
Σταθερή ανάπτυξη δικτύου σε Ελλάδα και εξωτερικό, απ' όπου εκτιμάται ότι θα προκύψει και η μελλοντική αύξηση μεγεθών, προγραμματίζει ο όμιλος Sprider, o οποίος ωστόσο αναγνωρίζει ότι η οικονομική κρίση, που βρίσκεται σε εξέλιξη, πρόκειται να επηρεάσει την αγορά λιανικής.

Η διοίκηση του ομίλου κατά τη διάρκεια παρουσίασής του στην ΕΘΕ, ανέφερε ότι οι πωλήσεις του διμήνου Οκτωβρίου - Νοεμβρίου κινήθηκαν χαμηλότερα των εκτιμήσεων, αλλά και των περυσινών αντίστοιχων δεδομένων, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει τα μεγέθη του δ’ τριμήνου της χρήσης και κατ’ επέκτασιν του συνόλου του 2008.

Ο όμιλος, ωστόσο, αναμένει την κίνηση των επόμενων εβδομάδων, ώστε να προβεί σε οποιαδήποτε διαφοροποίηση ή επανεκτίμηση του guidance που έχει διατυπώσει για 2008.

O όμιλος έχει ήδη προυπολογίσει ότι τα παλαιά καταστήματα του δικτύου θα κινηθούν με μικρή υποχώρηση τζίρου κατά 0,5% το 2008 όσο και το 2009, χρονιά για την οποία ήδη έχει διατυπώσει πρόβλεψη για αύξηση μεγεθών.

Σημειώνεται ότι ο όμιλος έχει προβεί σε σειρά αμυντικών κινήσεων προκειμένου να διαφυλάξει το μικτό του περιθώριο από τις πιέσεις της συγκεκριμένης περιόδου, τόσο σε ό,τι αφορά τις συναλλαγματικές ισοτιμίες όσο και το κόστος των εμπορευμάτων, από τις ασιατικές αγορές.

Ειδικότερα, ο όμιλος έχει μειώσει σημαντικά τον αριθμό των προμηθευτών του έτσι ώστε να επιτυγχάνει καλύτερες συμφωνίες, ενώ μέρος των αγορών του -μετά την ανατίμηση που παρουσιάζουν τα προϊόντα από την Κίνα- έχουν στραφεί στο Μπαγκλαντές, ιδίως για απλά βαμβακερά ενδύματα.

Παράλληλα, έχει ήδη «κλειδώσει» την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου στο 1,54 (από 1,30 που κινείται περίπου σήμερα), αποτρέποντας σοβαρή συναλλαγματική επίπτωση στα μεγέθη του τόσο στο γ’ αλλά και στο δ’ τρίμηνο του 2008. Επιπλέον, έχει προβεί σε κινήσεις hedging και για το α’ εξάμηνο του 2009.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v