Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΒΖ: Ματαιώνει το deal για βιοαιθανόλη

Εγκρίθηκε από την ΕΒΖ ο τερματισμός διαπραγματεύσεων με την Κοινοπραξία Renew Energy & Cal West Ethanol και τη ΜΟΗ, στο πλαίσιο εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για μετατροπή εργοστασίων σε μονάδες παραγωγής βιοαιθανόλης.

ΕΒΖ: Ματαιώνει το deal για βιοαιθανόλη
Εγκρίθηκε στη Γ.Σ. της 20ής/11 της εταιρίας ΕΒΖ ο τερματισμός των διαπραγματεύσεων με την Κοινοπραξία Renew Energy & Cal West Ethanol και τη Motor Oil (Hellas) στο πλαίσιο της διαδικασίας εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή για τη μετατροπή των εργοστασίων Λάρισας και Ξάνθης σε μονάδες παραγωγής βιοαιθανόλης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, με δεδομένες τις νέες οικονομικές συνθήκες στην παγκόσμια οικονομία, παραμένει στον στρατηγικό σχεδιασμό της ΕΒΖ η τροποποίηση των δύο εργοστασίων σε μονάδες για την αξιοποίηση κυρίως της γεωργικής παραγωγής, περιλαμβανομένης της παραγωγής βιοαιθανόλης.

Σημειώνεται, ότι λόγω των νέων δεδομένων στις νομοθεσίες τόσο της Ε.Ε. όσο και της Ελλάδας, απαιτείται προσαρμογή της μελέτης για τη βιοαιθανόλη. 

Ακόμη, ανακοινώθηκε ο προγραμματισμός της εταιρικής λειτουργίας 2008 - 2009. Ενέκρινε τη σκοπιμότητα για συνεργασία με διεθνή οίκο δραστηριοποιούμενο στον τομέα παραγωγής και εμπορίας ζάχαρης - Eurosugar, καθώς και τη σκοπιμότητα αξιοποίησης ακίνητης περιουσίας της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v