Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Eγκρίθηκε η απορρόφηση της ΕΤΒΑ (update)

Εγκρίθηκε σήμερα από τη γ.σ. της Τράπεζας Πειραιώς η συγχώνευση με απορρόφηση της ΕΤΒΑ, ενώ η σχέση ανταλλαγής ορίσθηκε σε μία (1) μετοχή της Πειραιώς για κάθε 2,4 μετοχές της ΕΤΒΑ. H γ.σ. της ΕΤΒΑ αναβλήθηκε ύστερα από αίτημα του εκπροσώπου του Δημοσίου.

Πειραιώς: Eγκρίθηκε η απορρόφηση της ΕΤΒΑ (update)
Πραγματοποιήθηκε σήμερα η β’ επαναληπτική γενική συνέλευση της Τράπεζας Πειραιώς, η οποία ενέκρινε τη συγχώνευση με απορρόφηση της ΕΤΒΑ.

Η σχέση ανταλλαγής ορίσθηκε σε μία (1) μετοχή της Πειραιώς για κάθε 2,4 μετοχές της ΕΤΒΑ.

Παράλληλα, η γ.σ. της ΕΤΒΑ που είχε επίσης ως θέμα ημερήσιας διάταξης την συγχώνευση με την Τράπεζα Πειραιώς, αναβλήθηκε, παρά το γεγονός ότι είχε απαρτία 82%, καθώς ο εκπρόσωπος του Δημοσίου, Ι. Κουσουλάκος γ.γ. και πρόεδρος της ΔΕΚΑ, ζήτησε αναβολή, την οποία και έλαβε.

Η νέα γενική συνέλευση της ΕΤΒΑ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2003 και ώρα 17.00 μ.μ. στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Στη γενική συνέλευση της Τράπεζας Πειραιώς αποφασίσθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας κατά 270.372.801 ευρώ με έκδοση νέων μετοχών λόγω του εισφερομένου μετοχικού κεφαλαίου της ΕΤΒΑ, μετ’ αφαίρεση της συμμετοχής της τράπεζας σε αυτήν και κατά ποσό 1.299.770,63 ευρώ με κεφαλαιοποίηση αποθεματικού, καθώς και την αύξηση της ονομαστικής αξίας κάθε μετοχής από 3,28 ευρώ σε 4,15 ευρώ προς το σκοπό στρογγυλοποίησής της.

Κατόπιν των παραπάνω το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας Πειραιώς θα ανέρχεται μετά τη συγχώνευση στο συνολικό ποσό των 819.949.119,15 ευρώ, διαιρούμενο σε 197.578.101 ονομαστικές με ψήφο μετοχές ονομαστικής αξίας 4,15 ευρώ καθεμία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v