Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Attica: Δυνατότητα ΑΜΚ ενέκρινε η ΕΓΣ

Τη δυνατότητα αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής με έκδοση προνομιούχων μετοχών, ενέκρινε μεταξύ άλλων η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της Τράπεζας Αττικής.

Attica: Δυνατότητα ΑΜΚ ενέκρινε η ΕΓΣ
Τη δυνατότητα αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Αττικής με έκδοση προνομιούχων μετοχών, με ή χωρίς δικαίωμα ψήφου, μετατρέψιμων ή μη σε κοινές καθώς και με έκδοση εξαγοράσιμων μετοχών, οι οποίες μπορούν να εκδίδονται και ως προνομιούχες, ενέκρινε μεταξύ άλλων η σημερινή έκτακτη γενική συνέλευση της Τράπεζας Αττικής.

Στην έκτακτη Γενική Συνέλευση παρέστησαν και αντιπροσωπεύτηκαν 10 μέτοχοι εκπροσωπούντες 112.127.759 μετοχές επί συνόλου 136.047.541 μετοχών, δηλαδή ποσοστό 82,418% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου.

Ειδικότερα, η ΕΓΣ έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

1) Τροποποίησε ομόφωνα το άρθρο 1 του Καταστατικού της και άλλαξε την επωνυμία και τον διακριτικό τίτλο της Τράπεζας. Μετά την τροποποίηση η επωνυμία θα είναι «ATTICA BANK ΑΝΩΝΥΜΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και ο διακριτικός τίτλος «ATTICA BANK». Στις διεθνείς συναλλαγές της, η Τράπεζα θα χρησιμοποιεί την επωνυμία «ATTICA BANK S.A.» και τον διακριτικό τίτλο «ATTICA BANK».

2) Τροποποίησε ομόφωνα το άρθρο 4 του Καταστατικού της Τράπεζας (Διάρκεια της Εταιρείας) και παρέτεινε τη διάρκεια αυτής κατά πενήντα (50) ακόμη έτη, ήτοι μέχρι 4 Φεβρουαρίου 2075.

3) Τροποποίησε κατά πλειοψηφία το άρθρο 8 του καταστατικού της Τράπεζας (Περί μετοχών) και θέσπισε διάφορες κατηγοριών μετοχών.

Ειδικότερα:

α) προστέθηκε διάταξη για το αδιαίρετο των μετοχών.

β) αποφασίσθηκε η δυνατότητα αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με έκδοση προνομιούχων μετοχών, με ή χωρίς δικαίωμα ψήφου, μετατρέψιμων ή μη σε κοινές καθώς και με έκδοση εξαγοράσιμων μετοχών, οι οποίες μπορούν να εκδίδονται και ως προνομιούχες μετοχές με ή χωρίς δικαίωμα ψήφου, σύμφωνα με το άρθρο 17 β, του ν. 2190/1920.

4) Συμπλήρωσε και διευκρίνισε κατά πλειοψηφία την απόφαση της από 16-4-2008 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης σχετικά με το υπ’ αρ. 10 θέμα της Ημερήσιας Διάταξής της για την έγκριση Προγράμματος διάθεσης μετοχών με τη μορφή δικαιωμάτων προαίρεσης (option) απόκτησης μετοχών της Τράπεζας, σύμφωνα με το άρθρο 13 παρ. 13 του κ.ν. 2190/1920. .

Ειδικότερα απεφάσισε:

α) Η δυνατότητα κάλυψης του Προγράμματος με αγορά ιδίων μετοχών μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών να ασκείται σωρευτικά με αγορά ιδίων μετοχών μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών ή και με αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας

β) Να ισχύει για το δεύτερο και τελευταίο έτος του Προγράμματος (2009) η δυνατότητα της Τράπεζας να καλύψει μέρος των δικαιωμάτων που ασκούνται με ίδιες μετοχές που θα αποκτήσει ή θα έχει αποκτήσει σύμφωνα με το άρθρο 16 του κ.ν. 2190/1920 στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

γ) Ότι τα δικαιώματα για την κάλυψη των οποίων θα δύνανται να χρησιμοποιηθούν ίδιες μετοχές της Τράπεζας δεν θα υπερβαίνουν το 1.000.000

δ) Τον καθορισμό σειράς κριτηρίων βάσει των οποίων το Διοικητικό Συμβούλιο θα προσδιορίσει τον ακριβή αριθμό των μετοχών που θα διανεμηθούν στους δικαιούχους που άσκησαν τα δικαιώματα προαίρεσης.

Επιπλέον, εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίσει, βάσει κριτηρίων, αν στους δικαιούχους που έχουν ασκήσει τα δικαιώματα προαιρέσεως θα διανεμηθούν μετοχές της Τράπεζας που αγοράσθηκαν από την τελευταία στο πλαίσιο του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών ή μετοχές που προέρχονται από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας ή και από συνδυασμό των δύο μεθόδων.

ε) Την επικύρωση και επιβεβαίωση της από 16-07-2008 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου ότι τα δικαιώματα που δεν θα ασκηθούν λόγω αποχώρησης, παραίτησης ή καταγγελίας σύμβασης δικαιούχων, δύναται το Διοικητικό Συμβούλιο να τα επαναδιανείμει με νεότερη απόφασή του σε στελέχη που έχουν προσληφθεί ή θα προσληφθούν μετά την 31.12.2007 και μέχρι 30.06.2009.

στ) Να εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί στις απαραίτητες τροποποιήσεις του Προγράμματος προκειμένου αυτό να προσαρμοσθεί προς τις αποφάσεις της.

ζ) Ότι η απόφαση της από 16.4.2008 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης για την έγκριση προγράμματος διάθεσης μετοχών με τη μορφή δικαιωμάτων προαίρεσης (option) απόκτησης μετοχών της Τράπεζας θα ισχύει όπως συμπληρώθηκε, τροποποιήθηκε, διευκρινίστηκε από την παρούσα Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

5. Ομόφωνα, να τροποποιήσει, συμπληρώσει και διευκρινίσει την απόφαση της από 16.4.2008 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της Τράπεζας ως προς το υπ’ αρ. 11 θέμα της Ημερήσιας Διάταξης αυτής «Έγκριση προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών σύμφωνα με το άρθρο 16 του κ.ν 2190/1920».

Ειδικότερα:

α) Απεφάσισε ότι για τον σκοπό διανομής μετοχών στους δικαιούχους στο πλαίσιο της δεύτερης φάσης του Προγράμματος ή και τυχόν άλλης διανομής μετοχών ή δικαιωμάτων προαίρεσης στο προσωπικό, η Τράπεζα θα προβεί έως την 31.8.2009 σε αγορά μέχρι ένα εκατομμύριο (1.000.000) ιδίων μετοχών, που αντιστοιχούν σε ποσοστό 0,73 % του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας σήμερα, με ανώτατο όριο αγοράς την τιμή των 4,50 ευρώ ανά μετοχή και κατώτατο όριο αγοράς την τιμή των 1,30 ευρώ ανά μετοχή.

β) Όρισε κριτήρια βάσει των οποίων το Διοικητικό Συμβούλιο θα αποφασίσει την προέλευση των μετοχών που θα διανεμηθούν στους δικαιούχους οι οποίοι θα έχουν ασκήσει το δικαίωμα προαίρεσης, αν δηλαδή θα προέρχονται από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ή αγορά ιδίων μετοχών.

γ) Καθόρισε τις κατευθυντήριες, οι οποίες θα δίδονται στα αρμόδια για την αγορά ιδίων μετοχών πρόσωπα προκειμένου να αποφασίζουν για το αν θα γίνεται αγορά ιδίων μετοχών, σε ποια ποσότητα και τιμή, εντός των ανωτέρω ορίων που αποφασίστηκαν από την παρούσα Γενική Συνέλευση.

δ) Απεφάσισε ότι αν παραμείνουν αδιάθετες στο πλαίσιο του Προγράμματος αγορασθείσες κατά τα ανωτέρω ίδιες μετοχές, το Διοικητικό Συμβούλιο θα δύναται να θέσει σε μελλοντική Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας το ζήτημα χρησιμοποίησης των μετοχών αυτών στο πλαίσιο μελλοντικού προγράμματος παροχής δικαιωμάτων προαιρέσεως αγοράς μετοχών ή διάθεσης μετοχών στο προσωπικό της Τράπεζας ή και συνδεδεμένων με αυτήν εταιριών, τηρουμένων των προϋποθέσεων του άρθρου 16 παρ. 3 εδ. β του κ.ν. 2190/1920.

ε) Απεφάσισε ότι η απόφαση της από 16.4.2008 Τακτικής Γενικής Συνέλευσης για την αγορά ιδίων μετοχών θα ισχύει όπως συμπληρώθηκε, τροποποιήθηκε, διευκρινίστηκε από την παρούσα Έκτακτη Γενική Συνέλευση.

6. Ενέκρινε κατά πλειοψηφία, στο πλαίσιο των διατάξεων του άρθρου 23α του κ.ν. 2190/1920, τη σύναψη συμβάσεων με εκτελεστικά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, καθώς και με εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. και Διευθύνοντες Συμβούλους των θυγατρικών εταιρειών του Ομίλου της για τη διάθεση σε αυτά μετοχών βάσει του αποφασισθέντος Προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων απόκτησης μετοχών.

7. Επικύρωσε ομόφωνα την εκλογή δύο νέων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και συγκεκριμένα του κ. Αθανάσιου Σταθόπουλου, σε αντικατάσταση του κ. Καλέργου Σημαντηράκη και της κας. Αθηνάς Αθανασιάδη σε αντικατάσταση της κας. Ιουλίας Αρμάγου. Η κ. Αθηνά Αθανασιάδη συγκεντρώνει στο πρόσωπό της τις ιδιότητες του ανεξάρτητου μέλους και θα είναι ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v