Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

J&P Avax: Ομολογιακό 100 εκ. ευρώ ενέκρινε η Γ.Σ.

Την έκδοση ομολογιακού δανείου ύψους 100 εκατ. ευρώ αποφάσισε η γενική συνέλευση της J&P ABAΞ. Το ομολογιακό δάνειο θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για αναδιάρθρωση υφισταμένου βραχυπρόθεσμου δανεισμού.

  • της Μάρως Τσαντήλα
J&P Avax: Ομολογιακό 100 εκ. ευρώ ενέκρινε η Γ.Σ.
Την έκδοση ομολογιακού δανείου, ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ, αποφάσισε νωρίτερα σήμερα η γενική συνέλευση της εταιρίας J&P ABAΞ. Το ομολογιακό δάνειο που πρόκειται να εκδοθεί άμεσα θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για την αναδιάρθρωση του υφισταμένου βραχυπρόθεσμου δανεισμού της εταιρίας.

Η J&P ΑΒΑΞ προχωρά στην αναχρηματοδότηση του δανεισμού της για να μειώσει το κόστος της, αλλά και για να μετατοπίσει αργότερα για τουλάχιστον δύο χρόνια το χρονικό διάστημα έναρξης αποπληρωμής των δανείων της.

Στόχος της εταιρίας είναι η περίοδος έναρξης αποπληρωμής των δανείων να συμπέσει με την περίοδο κατά την οποία τα έσοδά της θα είναι αυξημένα λόγω πληρωμών από τα μερίσματα των αυτοχρηματοδοτούμενων έργων.

Να σημειώσουμε ότι J&P ΑΒΑΞ εισπράττει ήδη μερίσματα από το έργο της ζεύξης Ρίου - Αντιρρίου, τα οποία όμως θα αυξηθούν τα επόμενα χρόνια. Το 2011 θα ξεκινήσει η πληρωμή μερισμάτων και από την Αττική Οδό. Επίσης, η εταιρία αναμένει τα επόμενα χρόνια την έναρξη πληρωμής μερισμάτων και από σειρά άλλων χρηματοδοτούμενων έργων όπως ο οδικός άξονας Ελευσίνα - Κόριθνος - Πάτρα - Τσακώνα, το τμήμα ΠΑΘΕ Μαλιακός - Κλειδί, τις μαρίνες Λεμεσού και Πάφου που έχει κατασκευάσει στην Κύπρο, καθώς και το έργο του αεροδρομίου του Αμάν.

Η J&P ΑΒΑΞ αναμένει επίσης μερίσματα και από αρκετά ακόμη αυτοχρηματοδοτούμενα αλλά μικρότερης εμβέλειας, σε σχέση με τα παραπάνω έργα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v