Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αβαξ: Απορροφά J&P Ελλάς, ΕΤΕΚ

Στην απορρόφηση της J&P Ελλάς και ΕΤΕΚ θα προχωρήσει η Αβαξ. Η J&P Ελλάς είναι 100% θυγατρική της Αβαξ και η ΕΤΕΚ 100% θυγατρική της J&P Ελλάς. Η συγχώνευση θα πραγματοποιηθεί χωρίς αύξηση κεφαλαίου, με απορρόφηση των περιουσιακών στοιχείων των απορροφούμενων.

Αβαξ: Απορροφά J&P Ελλάς, ΕΤΕΚ
To σχέδιο συμβάσεως συγχωνεύσεως, κατά το οποίο η Αβαξ θα απορροφήσει τις J&P Ελλάς (100% θυγατρική της Αβαξ) και ΕΤΕΚ (100% θυγατρική της J&P Ελλάς), υπέγραψαν κατά τη συνεδρίασή τους στις 14 Μαρτίου τα Δ.Σ. των τριών εταιριών.

Ειδικότερα, και όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της απορροφούσης προς το ΧΑΑ, η Αβαξ δεν υποχρεούται σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου και σε έκδοση νέων μετοχών, λόγω της μεταβίβασης της περιουσίας των απορροφώμενων εταιριών. Η απορρόφηση της J&P Ελλάς και της ΕΤΕΚ από την Αβαξ θα γίνει ταυτόχρονα, με αποτέλεσμα, αμέσως μόλις καταχωρηθεί στο Μητρώο Α.Ε. η απόφαση για την απορρόφηση της J&Ρ Ελλάς από την Αβαξ, οι μετοχές της ΕΤΕΚ να περάσουν αυτοδικαίως στην Αβαξ.

Τόσο οι μετοχές της J&P Ελλάς, που βρίσκονται ήδη στο χαρτοφυλάκιο της απορροφώσας, όσο και οι μετοχές της ΕΤΕΚ -που θα βρεθούν στο χαρτοφυλάκιο της απορροφώσας κατά την απορρόφηση της J&P Ελλάς από την Αβαξ- θα ακυρωθούν ως μη έχουσες πλέον καμία αξία με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης.

Με την ολοκλήρωση της συγχωνεύσεως, οι απορροφώμενες εταιρίες θα λυθούν χωρίς να επακολουθήσει εκκαθάρισή τους, οι μετοχές τους θα ακυρωθούν, ενώ το σύνολο της περιουσίας των απορροφώμενων (ενεργητικό και παθητικό) θα μεταβιβασθεί στην απορροφώσα εταιρία.

Από την 01/01/02 -επομένη της ημερομηνίας του ισολογισμού μετασχηματισμού (31-12-2001)- οι πράξεις των δύο απορροφώμενων εταιριών θεωρούνται ότι γίνονται για λογαριασμό της απορροφώσας εταιρίας, τα δε οικονομικά τους αποτελέσματα, που θα προκύψουν από την ημερομηνία αυτή μέχρι την ολοκλήρωση της συγχωνεύσεως, θα θεωρούνται ως αποτελέσματα της απορροφώσας εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v