Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στρατηγική συμμετοχή της Global Finance στη Νίκας

Προσύμφωνο για τη στρατηγική συμμετοχή της Global Finance στη Νίκας υπεγράφη σήμερα, μεταξύ της εταιρίας επιχειρηματικών συμμετοχών και του πλειοψηφούντος μετόχου Π.Γ. Νίκα. Το πακέτο θα γίνει στην τιμή των 6 ευρώ, αλλά δεν έχει προσδιοριστεί το ακριβές ποσοστό.

Στρατηγική συμμετοχή της Global Finance στη Νίκας
Προσύμφωνο για τη στρατηγική συμμετοχή της Global Finance στη Νίκας υπεγράφη σήμερα, μεταξύ της εταιρίας επιχειρηματικών συμμετοχών και του πλειοψηφούντος μετόχου Π. Γ. Νίκα.

Η συμφωνία προβλέπει την εξαγορά, από τον κ. Παναγιώτη Γ. Νίκα, πακέτου μετοχών σε τιμή 6 ευρώ ανά μετοχή.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η ολοκλήρωση της συμφωνίας συναρτάται με το αποτέλεσμα των λογιστικών και νομικών ελέγχων του ομίλου Π.Γ. Νίκας ΑΒΕΕ.

Η συμμετοχή της Global Finance εκτιμάται πως θα ενισχύσει την ανάπτυξη του ομίλου Νίκας σε νέες αγορές και νέες κατηγορίες προϊόντων και δραστηριότητες.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της αγοράς, το deal της Global Finance με τη Nίκας πρέπει να είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία της πρώτης και δεν συνίσταται απλώς σε ”στρατηγική” επένδυση, αλλά αποτελεί πολύ μεγαλύτερης σπουδαιότητας κίνηση.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα πρέπει να πραγματοποιηθεί γύρω στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Δεκεμβρίου, καθώς δεν αναμένονται προσκόμματα από το due diligence.

O αριθμός των μετοχών που θα μεταβιβασθούν από τον μεγαλομέτοχο και ιδρυτή της εταιρίας προς την Global Finance δεν έχει γίνει γνωστός και από αυτό θα εξαρτηθεί το πόσο ”στρατηγική” είναι η επένδυση.

Θετική θεωρεί η ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ τη συμφωνία μεταξύ της Global Finance με τη Νίκας, καθώς όπως αναφέρεται σε σχετικό της σχόλιο, ”επιτέλους και στην Ελλάδα μεγάλα ιδιωτικά κεφάλαια με επαγγελματική διαχείριση ανακαλύπτουν επενδυτικές ευκαιρίες σε εισηγμένες εταιρίες του Χ.Α. και παρακάμπτουν τις όποιες ”φοβίες” για τις κεφαλαιαγορές και τα ”public transactions””.



Σύμφωνα με το σχόλιο της ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ, η επένδυση της Global Finance στη ΝΙΚΑΣ γίνεται σε premium 10% σε σχέση με το τελευταίο δίμηνο και μετά από άνοδο της μετοχής 40% από την αρχή του έτους, ενώ προσθέτει ότι η συμφωνία αποτιμά τη ΝΙΚΑΣ στα 121 εκ. ευρώ, που μεταφράζεται σε EV/EBITDA 7,8 για την πρόβλεψη 2003.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό σχόλιο της ΒΕΤΑ, τέτοια deals θα αναδείξουν τις εταιρίες του Χ.Α. που βρίσκονται σε ελκυστικές αποτιμήσεις και έχουν προοπτικές ανάπτυξης, ενώ τονίζεται ότι όταν επαγγελματικά κεφάλαια με τη φήμη της Global Finance και με μακροχρόνιο επενδυτικό ορίζοντα πληρώνουν έστω και μικρό premium σε σχέση με την αγορά για να επενδύσουν σε εισηγμένες εταιρίες, αυτό αποτελεί την καλύτερη ψήφο εμπιστοσύνης στις αποτιμήσεις των εταιριών αυτών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v