Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Frigoglass: Σημαντική αύξηση 64% στην κερδοφορία

Σημαντική αύξηση 64% στα κέρδη προ φόρων και μετά δικαιωμάτων μειοψηφίας ανακοίνωσε η Frigoglass για το εννεάμηνο του 2003, με τις ενοποιημένες πωλήσεις να ενισχύονται κατά 12% καθώς έφτασαν στα 275,5 εκατ. ευρώ.

Frigoglass: Σημαντική αύξηση 64% στην κερδοφορία
Σημαντική αύξηση της κερδοφορίας με παράλληλη άνοδο των πωλήσεων του ομίλου, ανακοίνωσε η Frigoglass για το εννεάμηνο του 2003.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση τα ενοποιημένα προ φόρων κέρδη και μετά την αφαίρεση των μεριδίων μειοψηφίας της Frigoglass ανήλθαν στα 24,3 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 64%, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2002.

Τα ενοποιημένα προ φόρων, χρηματοοικονομικών και αποσβέσεων κέρδη (EBITDA) ανήλθαν σε 52,4 εκατ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 19%.

Στο εξεταζόμενο διάστημα οι πωλήσεις του ομίλου της Frigoglass ανήλθαν στα 257,5 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 12% σε σχέση με το εννεάμηνο της παρελθούσας χρήσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κλάδος της επαγγελματικής ψύξης συνεχίζοντας τη θετική του πορεία, παρουσίασε αύξηση πωλήσεων κατά 27% και κερδών κατά 131% συνεισφέροντας συνολικά 20,5 εκ. ευρώ στα ενοποιημένα αποτελέσματα.

Σε αυτό το πλαίσιο ο εν λόγω κλάδος βελτίωσε το μεικτό περιθώριο κέρδους κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες, καθώς και τα οργανικά αποτελέσματα κατά 8 ποσοστιαίες μονάδες έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου.

Ο κλάδος της Νιγηρίας συνεισέφερε κέρδη της τάξεως των 3,9 εκατ. ευρώ, τα οποία είναι μειωμένα κατά 14% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, καθώς επηρεάστηκαν από την σημαντική πτώση της ισοτιμίας του τοπικού νομίσματος.

Ο κλάδος του πολυεστέρα (Pet resin) σημείωσε αύξηση πωλήσεων της τάξεως του 15%, και κέρδη 202 χιλ. ευρώ, τα οποία είναι επίσης χαμηλότερα σε σχέση με το εννεάμηνο του 2002, κυρίως λόγω των αυξημένων τιμών στις πρώτες ύλες και της συνεχιζόμενης πίεσης στις τιμές του πολυεστέρα.

Όσον αφορά στον κλάδο των πλαστικών, εμφάνισε αρνητικό αποτέλεσμα της τάξης των 380 χιλ. ευρώ.

Τέλος, στην ίδια πάντα ανακοίνωση επισημαίνεται πως η αναπτυξιακή πορεία της Frigoglass βρίσκεται σε απόλυτη συνάρτηση με τη στρατηγική της εταιρείας, για συνεχή επέκταση, διασφαλίζοντας μια δυναμική και κερδοφόρο πορεία για το μέλλον.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v