Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom Holdings: Σε απεργία οι εργαζόμενοι

Απεργία προγραμματίζει για μεθαύριο, Πέμπτη, το σωματείο εργαζομένων στην Intracom Holdings. Οι εργαζόμενοι πληροφορήθηκαν ότι επίκεινται μαζικές απολύσεις και αποφάσισαν την απεργιακή τους κινητοποίηση.

Intracom Holdings: Σε απεργία οι εργαζόμενοι
Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσει μεθαύριο, Πέμπτη, το σωματείο εργαζομένων στην Intracom Holdings.

Σύμφωνα με πληροφορίες του euro2day, οι εργαζόμενοι, που έχουν απομείνει σε αριθμό 2.700 περίπου, πληροφορήθηκαν ότι επίκεινται απολύσεις και αποφάσισαν την απεργιακή τους κινητοποίηση.

Ειδικότερα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στον όμιλο της Intracom καταγγέλλουν ότι η διοίκηση της εταιρείας θα προχωρήσει σε 120 έως 200 απολύσεις ατόμων, κυρίως από τα θυγατρικές Intracom Telecom και Intracom IT Services.

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι η διοίκηση εμμένει στην πρότασή της για μηδενικές αυξήσεις, που σε συνδυασμό με τις απολύσεις, τις αιτιολογεί στο πλαίσιο μείωσης συγκεκριμένων δραστηριοτήτων αλλά και για λόγους εξορθολογισμού λόγο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Το σωματείο των εργαζομένων ζητά να μην γίνει καμία απόλυση, να μην κλείσει το παράρτημα στην Ξάνθη και από την 1 Ιανουαρίου του 2008 να αυξηθούν οι αποδοχές κατά 90 ευρώ.

Σημειώνεται ότι η Intracom Holdings εμφάνισε στο εξάμηνο ζημιές μετά από φόρους 27,4 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 8,8 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περίοδο του 2007.

Στις 5/11, το euro2day μετέδιδε τα εξής:

Απολύσεις λόγω κρίσης βλέπει η Intracom Telekom

Στον εξορθολογισμό διαχείρισης του προσωπικού, ο οποίος μεταφράζεται σε απολύσεις εργαζομένων και περιορισμό προσλήψεων, προτίθεται να προχωρήσει η εταιρεία Intracom Telecom, καθώς η διεθνής οικονομική κρίση έχει μεταβάλλει τα επιχειρησιακά δεδομένα και οδηγεί σε περιορισμένη δραστηριότητα ορισμένων τμημάτων της.

Όπως αναφέρουν οι εκπρόσωποι εργαζομένων στην Εταιρεία η διοίκηση τους ανήγγειλε τον περιορισμό του κόστους λειτουργίας του ομίλου, συμπεριλαμβανομένου και του ποσοστού διατήρησης του αριθμού του προσωπικού και εκτίμησαν ότι θα απολυθούν 185 άτομα, εκ των οποίων τα 150 θα προέρχονται από την Intracom Telecom και 35 από την Intracom IT Services.

Από την πλευρά της, η διοίκηση έκανε λόγο για περιορισμένη μείωση προσωπικού που δεν θα γίνει άμεσα, και σημείωσε ότι δεν πρόκειται για τετελεσμένο γεγονός, αλλά για σχεδιασμό που θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες οι οποίες θα διαμορφωθούν στο προσεχές διάστημα.

Σημειώνεται ότι η Intracom Telecom απασχολεί περί τα 2.700 άτομα, μαζί με τις θυγατρικές της (εκ των οποίων 1600 στην Intracom IT Services), ενώ σε οικονομικό επίπεδο το 2007 παρουσίασε κερδοφορία 0,8 εκατ ευρώ, μετά από μια χρονιά με ζημιές.

Η στρατηγική ορθολογισμού, όμως, απορρέει και από τις εξελίξεις στη ρωσική εταιρεία Sitronics, που κατέχει τι 51% της Intracom Telecom, καθώς η διοίκησή της ανακοίνωσε ότι σταματάει τα σχέδια της και προχωράει σε περικοπές και μείωση των δαπανών κατά 20%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v