Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΝΚΛΩ: Διαψεύδει για σφράγισμα επιταγών

Με αφορμή δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται ότι "...σφραγίστηκε μια επιταγή ύψους 26 εκατ. ευρώ της εταιρίας ΕΝ.ΚΛΩ, καθώς και τέσσερις ακόμα επιταγές συνολικού ύψους 4 εκατ. ευρώ", ανακοινώνεται ότι τέτοιο θέμα δεν υφίσταται.

ΕΝΚΛΩ: Διαψεύδει για σφράγισμα επιταγών
Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας "Καθημερινή", στις 18/11/2008, με τίτλο "Ασφυξία στην αγορά από την έλλειψη ρευστού", στο οποίο αναφέρεται ότι "...τον μήνα Οκτώβριο, σφραγίστηκε μια επιταγή ύψους 26 εκατ. ευρώ της εταιρίας ΕΝ.ΚΛΩ., καθώς και τέσσερις ακόμα επιταγές συνολικού ύψους 4 εκατ. ευρώ, που θεωρούνται ασυνήθιστα υψηλές σε σχέση με τον μέσο όρο των ποσών που σφραγίζονται κάθε μήνα", και για την καλύτερη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, ανακοινώνεται ότι τέτοιο θέμα δεν υφίσταται και ότι το δημοσίευμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Ειδικότερα επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, ότι αποτελεί πάγια και απαράβατη πολιτική της διοίκησης της εταιρίας, στο πλαίσιο της συνετής οικονομικής διαχείρισης την οποία ακολουθεί για την υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδίου αναδιάρθρωσης, να μην εκδίδει μεταχρονολογημένες επιταγές ή συναλλαγματικές.

Η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της εταιρίας για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, για την υλοποίηση της χρηματοδότησης του επιχειρησιακού σχεδίου που έχει εκπονηθεί και του οποίου η πρώτη φάση έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή με θετικά αποτελέσματα.

Ειδήσεις και θέματα που είναι ανυπόστατα και αφορούν την εταιρία, διακυβεύουν τη σοβαρή αυτή προσπάθεια και δεν διευκολύνουν τις διαπραγματεύσεις, οι οποίες το τελευταίο διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη, για τη χρηματοδότηση της εταιρίας και την περαιτέρω ανάπτυξή της, βάσει του επιχειρησιακού σχεδίου που έχει εκπονηθεί, καταλήγει η ανακοίνωση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v